RAVITSEMUSVIIKKO 2021

Ravitsemusviikkoa vietettiin jälleen marraskuussa, 8.-12.11.2021. Samalla viikolla järjestettiin myös Valtakunnalliset Ravitsemuspäivät (8.-9.11).

Ravitsemusviikko tekee ravitsemustiedettä tutummaksi: se avaa ajankohtaista tutkimusta, kertoo ravitsemustieteilijöiden tekemästä työstä ja tuo esille luotettavan ravitsemustiedon edustajat.

 

Ravitsemusviikon teemat ja ohjelma
Ravitsemusviikon 2021 kattoteemana oli tutkittu tieto. Ravitsemusviikko oli osa Tutkitun tiedon teemavuotta 2021, jonka järjestävät opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomen Akatemia ja Tieteellisten seurain valtuuskunta.

Ravitsemusviikon eri päivillä oli omia alateemoja:

Maanantai ja tiistai: ravitsemuspsykologia Valtakunnallisten Ravitsemuspäivien aiheen mukaisesti ja kestävä ravitsemus

Keskiviikko: ravitsemustieteen opiskelu ja ravitsemustutkimus

Torstai: monin tavoin vaikuttava ravitsemustiede

Perjantai: urheiluravitsemus

Viikon tarkempi ohjelma

 

Maanantain ja tiistain toista teemaa, kestävää ravitsemusta, on käsitelty myös yhdistyksen Ravitsemusasiantuntija-lehdessä 1/ 2021. Voit lukea linkeistä Helsingin yliopiston ravitsemustutkijoiden artikkelit Lasten ruokailutotttumukset ovat kaukana planetaarisesta ruokavaliosta ja Askelmerkit kohti kasvikuntapainotteisuutta – tutkimuskuulumisia Viikistä

 

 

Ravitsemusviikon viestintää somessa
Ravitsemusviikolla yliopistokoulutetut ravitsemusasiantuntijat ja alan opiskelijat ovat näkyvästi esillä sosiaalisessa mediassa. Ravitsemusviikon keskustelua voi somessa seurata aihetunnisteella #ravitsemusviikko. Ravitsemusviikon järjestää yhdessä RTY:n kanssa (Twitter: @ravitsemus) Suomen ravitsemustieteen yhdistys ry (Twitter: @ravitsemustiede).
Ravitsemusviikolla on myös oma Instagram-tili, @ravitsemusviikko.

Seuraa somea ja viesti itsekin! 

 

Ravitsemusviikon 2021 materiaalit
Ravitsemusviikosta on julkaistu ennakkotiedote. Alla on  myös muuta Ravitsemusviikolla hyödynnettävää materaiaalia.

 

Ravitsemusviikolle tuotettuja materiaaleja ja osallistumisvinkkejä

Vain mielikuvitus on rajana siinä, kuinka ravitsemusasiantuntijat voivat tuoda esille osaamistaan työpaikoillaan sekä perinteisessä ja sosiaalisessa mediassa.  Nosta kissan häntä ylös – ole ylpeä osaamisestasi ja anna sen kuulua!

Tässä muutamia ohjeita, joilla pääset hyvin alkuun:


Työpaikalla ja alueellasi:

Jaa ravitsemusaineistoa työyhteisösi viestintäkanaviin ja kerro näin itsestäsi ja ammattiryhmästäsi (hyödynnä Ravitsemusviikon tiedotetta halutessasi).

Kontaktoi paikallismediaa (esim. aluelehteä) ja kerro, mitä hyvää olette saavuttaneet alueella ravitsemuksen keinoin (voit hyödyntää tässäkin Ravitsemusviikon tiedotetta ja lisätä siihen alueellisia tietoja, esimerkiksi ehdotuksia haastateltavista ja paikallisia yhteystietoja).

 Järjestä ravitsemustapahtuma työpaikallasi.

 Pyydä ihmisiä kertomaan, miksi he luottavat ravitsemusasiantuntijaan. Hyödynnä printattava ”Minä luotan ravitsemusasiantuntijaan” -juliste

Pyydä ihmisiä kertomaan, miksi he luottavat ravitsemusterapeuttin.  Hyödynnä printattava ”Minä luotan ravitsemusterapeuttiin” -juliste

 Kerro omasta ammattiryhmästäsi. Hyödynnä tiedotetta sekä ”Mitä ovat ravitsemusterapeutit?” ja ”Ravitsemusterapeutti auttaa” -esitteitä.

Hyödynnä myös RTY:n tuottamaa julkaisua Hyvät ravitsemuskäytännöt – Ravitsemusterapeutit ja ravitsemusasiantuntijat osana terveyden edistämistä ja ravitsemushoitoa sekä julkaisuun liittyvää diasarjaa
Aineistosta on tuotettu myös kaksi ytimekästä kuvallista materiaalia, Hyvä ravitsemushoito ja Hyötyä hyvästä ravitsemusterveydestä,  joita voi käyttää monessa yhteydessä.

Esimerkki Ravitsemusviikon näkymisestä työpaikalla


Sosiaalisessa mediassa:

Seuraa @ravitsemus -tiliä Twitterissä ja @ravitsemusviikko-tiliä Instagramissa. Tykkää ja jaa.
Ravitsemusviikon keskustelua voit seurata sekä Instagramissa että Twitterissä aihetunnisteella #ravitsemusviikko

Jos Twitterin käyttö ei ole tuttua, voit ladata tästäTwitter-käytön pikaohjeen

Ravitsemusviikolle 2020 tuotettu Aivosumutorven (@aivosumutorvi) ravitsemusasiantuntijuudesta kertova podcast on yhä kuunneltavissa. Podcastin löydät esim. verkkosivujen Aivosumutorvi.fi kautta.