27. Valtakunnalliset Ravitsemuspäivät 8.- 9.10.2019

”KUN RAVITSEMUSSUOSITUKSET EIVÄT RIITÄ”
– uudet tuotteet, tutkimustulokset ja näkemykset haastavat
ravitsemushoito- ja erityisruokavalio-osaajia

 

LATAA TÄSTÄ ESITE!
 
TIISTAI 8.10.2019

8.30–10.00

Ilmoittautuminen ja aamukahvi

9.00–10.00

Näyttelyyn tutustuminen

10.00–10.10

Avaus
RTY:n puheenjohtaja Katri Peuhkuri

 RAVITSEMUSSUOSITUSTEN YTIMESSÄ

10.10–11.00

Täydennä tietojasi rasva- ja sokeriaineenvaihdunnasta
Emeritaprofessori Marja Mutanen, Helsingin yliopisto

11.00–11.45

Tyydyttynyt rasva ravitsemussuosituksissa: onko mikään muuttunut?
Professori Ursula Schwab, Itä-Suomen yliopisto

11.45–12.00 Ravitsemusteko 2019 -palkinnon jako

12.00–13.30

Lounas näyttelyalueella ja näyttelyyn tutustuminen

PÄÄTÖKSENTEON PUNTARISSA MAKU, TERVEYS JA EUROT

13.30 –14.30

Eurot avuksi perusteluun
Professori Janne Martikainen, Itä-Suomen yliopisto

14.30 –15.00

Ravitsemusvaikuttaminen kunnan päätöksenteossa
– mitä kokemukset opettavat?
Pääsihteeri Arja Lyytikäinen, Valtion ravitsemusneuvottelukunta

15.00 –15.45

Iltapäiväkahvi näyttelyalueella

15.45–16.15

Mikä vaikuttaa kokin suolakäteen?
Tuotekehityspäällikkö, keittiömestari Karri Käki, Fazer Food Services

16.15 –16.45

Mitä kuluttajat odottavat leivältä? Terveellisyys ja muut trendit (päivitetty 11.6.2019)
Portfolio Manager Mikko Kaijansinkko, Vaasan Oy

  Päivän päätössanat

 

 

 

 

KESKIVIIKKO 9.10.2019

8.00–8.30 Ilmoittautuminen
VEGEILLÄÄN RAVITSEVASTI
8.30–9.15 Pärjääkö päiväkotilapsi vegaanina?
ETT, tutkijatohtori Liisa Korkalo, Helsingin yliopisto
9.15–9.50 Sipsikaljavegaanit ja virherpirtelöt > Aikuisen vegaanin ruokavalion
kompastuskivet ja riittävä proteiinin saanti
TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti Lotta Pelkonen
9.50–10.20 Aamukahvibuffet ja näyttelyyn tutustuminen
AJANKOHTAISTA KELIAKIASTA
10.20–10.50 Lasten keliakia uudessa Käypä hoito -suosituksessa
Dosentti, lasten erikoislääkäri ja keliakiatutkija Kalle Kurppa,
Tampereen yliopisto ja Tays
10.50–11.20 Kliinikon näkökulma aikuisten keliakian diagnosointiin ja oireluun
LT, sisätautien ja gastroenterologian erikoislääkäri Sampsa Pikkarainen,
Gastroenterologian klinikka, HUS Vatsakeskus, HUS
11.20–11.50 Gluteenittoman ruokavalion haasteet – vinkit potilasohjaukseen
TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti Sanna Arnala, Keliakialiitto
11.50–13.00 Lounasbuffet ja näyttelyyn tutustuminen
YLEISÖN PYYNNÖSTÄ
13.00–14.00 Mitä ruoaksi, kun pissa ei kulje?
> Munuaistautien ruokavaliohoidon uusimmat kuulumiset
TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti Leena Sampo-Viitaniemi, Tays
14.00–14.30 Iltapäiväkahvibuffet ja näyttelyyn tutustuminen
RUOKAREAKTIOT ASKARRUTTAVAT
14.30–15.00 Hyönteiset erityisruokavalioissa > Katsaus hyönteisiä ja hyönteistuotteita koskevaan lainsäädäntöön, markkinoilla olevat hyönteistuotteet ja niiden turvallisuus mm. erityisruokavalioissa
FT Essi Sarkkinen, Medfiles Oy
15.00–15.30 Kiellosta altistukseen
> Mitä on tapahtunut ruoka-allergikkojen hoidossa?
THM, laillistettu ravitsemusterapeutti Helena Voutilainen, HUS
  Hyvää kotimatkaa!