Valtakunnalliset Ravitsemuspäivät24. Valtakunnalliset Ravitsemuspäivät
• Monikulttuurinen Suomi
• Lasten ravitsemus

12.-13.10.2016
Marina Congress Center, Helsinki

Päivillä käsitellään kahta ajankohtaista ravitsemukseen liittyvää teemaa:
keskiviikkona ulkomaalaistaustaisten ravitsemusta, ruokavalintoja ja neuvontaa
torstaina lasten ravitsemuksen erityiskysymyksiä, kuten syömisen pulmia ja vegaaniruokavaliota

HUOM! Tapahtuma on siirretty keskelle viikkoa.

Ohjelma
 
Osallistumismaksut (sis. alv 24 %)

Osallistumismaksu sisältää sisäänpääsyn luennoille ja näyttelyyn, luentomateriaalin sekä ohjelmaan merkityt ruokailut

Ke 31.8.2016 asti 1 päivä 2 päivää
RTY:n jäsen 275 € 385 €
RTY:n seniorijäsen 200 € 300 €
RTY:n opiskelijajäsen, huom. erikoishinta ei sisällä lounaita 50 € 80 €
Muut 385 € 545 €
Elokuun loppuun mennessä ilmoittautuva pääsee päiville edullisimmin!
To 1.9.2016 alkaen 1 päivä 2 päivää
RTY:n jäsen 355 € 465 €
RTY:n seniorijäsen 280 € 380 €
RTY:n opiskelijajäsen 130 € 160 €
Muut 465 € 625 €

Pidätämme oikeuden muuttaa osallistumismaksua, jos yleiseen arvonlisäveroon tulee muutos.

Ilmoittautuminen

 

Ohjelman suunnittelusta vastaavaan asiantuntijatyöryhmään kuuluvat:
* yliopistonlehtori Maijaliisa Erkkola Helsingin yliopistosta
* ravitsemussuunnittelija Tarja Heikkinen Palmiasta
* ravitsemusterapeutti Tuula Heikkinen Helsingin kaupungilta
* ravitsemusterapeutti Raija Partanen Helsingin kaupungilta
* tutkija Sanna Talvia Turun yliopistosta
* professori Suvi Virtanen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta


Valtakunnalliset Ravitsemuspäivät 2015
Ruoka tänään – turvallista, terveyttä edistävää?

5.-6.10.2015 Marina Congress Center, Helsinki

Luennoilla puhuttiin ajankohtaisista raaka-aineista ja elintarvikkeista, ruoan käsittelystä, pakkaamisesta ja pakkausmerkinnöistä. Kysyimme, mikä ruoassa pelottaa ja miten riskejä pitäisi suhteuttaa. Aiheet ulottuivat mikrobeista globaaleihin ravitsemus- ja ruokaturvakysymyksiin.

Ravitsemuspäivät twitterissä #ravitsemuspäivät.


Vuoden 2014 teemana oli Aivojen hyvinvointi.

Osallistujat antoivat kiitosta aivojen hyvinvointiteeman monipuolisesta käsittelystä, ajankohtaisista luentoaiheista, hyvästä ruoasta ja taukojumpasta. Näistä aiomme pitää kiinni myös jatkossa.

TÄSSÄ ON LINKKI AIVOJUMPPAVIDEOON.

RAVITSEMUSPÄIVISTÄ KERROTTIIN
Facebook-sivuillamme ”Ruoka- ja terveysymmärrystä”
ja twitterissä #ravitsemuspäivät.

POIMINTOJA NÄKYVYYDESTÄ MUISSA YHTEYKSISSÄ:
* Ruokatiedon Uutiset 10.10.2014
* TWITTER @RuokatiedonU: Liikkuva ja nukkuva ihminen jaksaa myös syödä hyvin bit.ly/1skhy91 #ruoka #tiedämitäsyöt @ravitsemus Aivot haluavat syödä tasaisesti (10.10.2014)
* Hyvä Terveys -lehti 14/2014, s. 26-27 Nina Riihimaa: ”Lisäunella linjat kuntoon”
* Alimenta 06/2014, s. 16-17 Krista Korpela-Kosonen: ”Aivoni minun ajattelevi”
* Sydän-lehti 1/2015, s. 40-41 Krista Korpela-Kosonen: ”Uni tukee painonhallintaa”* Kehittyvä Elintarvike 6/2014, s. 38-39 Meronen K.: ”Aivoterveyttä voi vaalia omilla valinnoilla”

* Ravitsemuskatsaus 2/2014 (verkkoversio)
Katariina Lallukka: ”Riittämätön yöuni lisää ruokahalua”
Katariina Lallukka: ”Ateriarytmiä ja energiaa aivoille”
Krista Korpela-Kosonen: ”Terveet elintavat tukevat aivoterveyttä”
Katariina Lallukka: ”Miltä ruoka maistuu?”