25. Valtakunnalliset Ravitsemuspäivät

järjestetään 5.-6.10.2017

Original Sokos Hotel Presidentissä
Eteläinen Rautatiekatu 4, 00100 Helsinki 

 

TEEMAAKSI ON VALITTU MIKROBIT, RUOKAVALIO JA TERVEYS

PÄIVIEN OHJELMAN ON LAATINUT ASIANTUNTIJATYÖRYHMÄ:
tutkijatohtori Veera Kainulainen
THM, laillistettu ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen
yliopistonlehtori Anne-Maria Pajari
professori Seppo Salminen
yhdessä yhdistyksen henkilökunnan kanssa.

TULOSTETTAVA OHJELMA 2017 yhdellä sivulla (pdf)

Koulutukselle haetaan erikoislääkärikoulutuksen erikoistumispisteitä.


 

 

 

RAVITSEMUSPÄIVISTÄ KERROTAAN myös
Facebook-sivuillamme ”Ruoka- ja terveysymmärrystä”
ja twitterissä #ravitsemuspäivät.

 


Vuonna 2016 päivillä käsiteltiin kahta ajankohtaista ravitsemukseen liittyvää teemaa:

• ulkomaalaistaustaisten ravitsemusta, ruokavalintoja ja neuvontaa
• lasten ravitsemuksen erityiskysymyksiä, kuten syömisen pulmia ja vegaaniruokavaliota

Vuonna 2015 teemana oli Ruoka tänään – turvallista, terveyttä edistävää?

Luennoilla puhuttiin ajankohtaisista raaka-aineista ja elintarvikkeista, ruoan käsittelystä, pakkaamisesta ja pakkausmerkinnöistä. Kysyimme, mikä ruoassa pelottaa ja miten riskejä pitäisi suhteuttaa. Aiheet ulottuivat mikrobeista globaaleihin ravitsemus- ja ruokaturvakysymyksiin.

Vuoden 2014 teemana oli Aivojen hyvinvointi.

Osallistujat antoivat kiitosta aivojen hyvinvointiteeman monipuolisesta käsittelystä, ajankohtaisista luentoaiheista, hyvästä ruoasta ja taukojumpasta. Näistä aiomme pitää kiinni myös jatkossa.

TÄSSÄ ON LINKKI AIVOJUMPPAVIDEOON.