Valtakunnalliset Ravitsemuspäivät

Kohderyhmä: ravitsemusasiantuntijat ja -terapeutit, ruokapalvelujen asiantuntijat, terveydenhuollon ammattilaiset, ravitsemus-, ravitsemis- ja terveysalan opettajat ja tutkijat sekä ruoasta kirjoittavat asiantuntijat ja muut aihepiirin omakseen kokevat

Valtakunnalliset Ravitsemuspäivät 12. – 13.10.2016 Marina Congress Center, Helsinki

Ohjelmaa suunnitellaan

Päivillä käsitellään ajankohtaisia ravitsemukseen liittyviä asioita, kuten monikulttuurisuutta ja lasten ravitsemusta.
Rakennamme ohjelmaa vuoden 2015 tapahtumaan osallistuneilta saamiemme ideoiden pohjalta.
Toiveluennoitsijoita ja luennon aiheita voi esittää tammikuun loppuun asti sähköpostitse: dieettimedia(at)rty.fi.

Asiantuntijatyöryhmään kuuluvat:
* yliopistonlehtori Maijaliisa Erkkola Helsingin yliopistosta
* ravitsemussuunnittelija Tarja Heikkinen Palmiasta
* ravitsemusterapeutti Tuula Heikkinen Helsingin kaupungilta
* ravitsemusterapeutti Raija Partanen Helsingin kaupungilta
* tutkija Sanna Talvia Turun yliopistosta
* professori Suvi Virtanen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta


Valtakunnalliset Ravitsemuspäivät 2015
Ruoka tänään – turvallista, terveyttä edistävää?

5.-6.10.2015 Marina Congress Center, Helsinki

Luennoilla puhuttiin ajankohtaisista raaka-aineista ja elintarvikkeista, ruoan käsittelystä, pakkaamisesta ja pakkausmerkinnöistä. Kysyimme, mikä ruoassa pelottaa ja miten riskejä pitäisi suhteuttaa. Aiheet ulottuivat mikrobeista globaaleihin ravitsemus- ja ruokaturvakysymyksiin.

Ravitsemuspäivät twitterissä #ravitsemuspäivät.


Vuoden 2014 teemana oli Aivojen hyvinvointi.

Osallistujat antoivat kiitosta aivojen hyvinvointiteeman monipuolisesta käsittelystä, ajankohtaisista luentoaiheista, hyvästä ruoasta ja taukojumpasta. Näistä aiomme pitää kiinni myös jatkossa.

TÄSSÄ ON LINKKI AIVOJUMPPAVIDEOON.

RAVITSEMUSPÄIVISTÄ KERROTTIIN
Facebook-sivuillamme ”Ruoka- ja terveysymmärrystä”
ja twitterissä #ravitsemuspäivät.

POIMINTOJA NÄKYVYYDESTÄ MUISSA YHTEYKSISSÄ:
* Ruokatiedon Uutiset 10.10.2014
* TWITTER @RuokatiedonU: Liikkuva ja nukkuva ihminen jaksaa myös syödä hyvin bit.ly/1skhy91 #ruoka #tiedämitäsyöt @ravitsemus Aivot haluavat syödä tasaisesti (10.10.2014)
* Hyvä Terveys -lehti 14/2014, s. 26-27 Nina Riihimaa: ”Lisäunella linjat kuntoon”
* Alimenta 06/2014, s. 16-17 Krista Korpela-Kosonen: ”Aivoni minun ajattelevi”
* Sydän-lehti 1/2015, s. 40-41 Krista Korpela-Kosonen: ”Uni tukee painonhallintaa”* Kehittyvä Elintarvike 6/2014, s. 38-39 Meronen K.: ”Aivoterveyttä voi vaalia omilla valinnoilla”

* Ravitsemuskatsaus 2/2014 (verkkoversio)
Katariina Lallukka: ”Riittämätön yöuni lisää ruokahalua”
Katariina Lallukka: ”Ateriarytmiä ja energiaa aivoille”
Krista Korpela-Kosonen: ”Terveet elintavat tukevat aivoterveyttä”
Katariina Lallukka: ”Miltä ruoka maistuu?”