Ravitsemuspäivät logo

Valtakunnalliset Ravitsemuspäivät 2023

Valtakunnalliset Ravitsemuspäivät järjestetään marraskuussa, ti–ke 7.–8.11.23. Päivien aiheena on syöpäsairaudet, joita käsitellään niin ennaltaehkäisyn, syövän hoidon kuin hoitojen jälkeisen ajan näkökulmista.

Päivät järjestetään Helsingin Ruoholahdessa, HTC Helsingin tiloissa

Päivitämme tulevan kevään aikana lisätietoa tapahtumasta tänne verkkosivuillemme.

Ohjelma

Päivien kattavan luento-ohjelman luennoitsijoineen julkaistaan verkkosivuillamme touko-kesäkuussa 2023.

Ohjelman on suunnitellut työryhmä, johon kuuluvat:

 • laillistettu ravitsemusterapeutti, TtM Meeri Engren, TAYS
 • laillistettu ravitsemusterapeutti Mikaela Lehtovuori, HUS
 • laillistettu ravitsemusterapeutti, THM Merja Jäntti, OYS
 • apulaisprofessori Anne-Maria Pajari, Helsingin yliopisto

He toimivat tapahtumassa puheenjohtajina. Työryhmässä sekä ohjelman suunnittelussa ovat olleet mukana myös RTY:n ja Dieettimedian toimiston henkilökunta.

Päivien pitopaikka

Tämän vuoden Ravitsemuspäivät järjestetään Helsingin Ruoholahdessa sijaitsevassa HTC Helsingin Pinta-rakennuksessa. HTC Helsinki Pinnan katuosoite on Tammasaarenkatu 3, 00180 Helsinki

Saapumisohjeet HTC Helsinkiin:

 • Pysäköinti: Suosittelemme ensisijaisesti kiinteistöön saapumista julkisilla kulkuneuvoilla, sillä kiinteistöllä ei ole vieraspaikkoja. Omalla autolla saapuville vierailijoille löytyy kuitenkin pysäköintipaikkoja alueelta. Maksullista pysäköintitilaa tarjoaa esimerkiksi Europark Ruoholahti.
 • Julkiset yhteydet: Ruoholahden metroasema sijaitsee n. 650 m päässä HTC Helsingistä. Raitiovaunu 8 pysähtyy Länsisatamankadulla (pysäkin nimi: Kaapelitehdas).

 

Lisätietoja
www.hsl.fi
www.reittiopas.fi

Katso HTC Helsingin kartta tästä.


Valtakunnalliset Ravitsemuspäivät 2022

30. Valtakunnalliset Ravitsemuspäivät pidetään Ravitsemusviikon yhteydessä marraskuussa, ma 7.11. – ti 8.11.22.

Valtakunnalliset Ravitsemuspäivät on ravitsemustieteen ammatillista koulutusta tarjoava tapahtuma, jonka yhteydessä järjestämme vuosittain tuotenäyttelyn. Tapahtuma on myös perinteinen kohtaamispaikka, joka kokoaa vuosittain yhteen ravitsemustieteen yliopistokoulutettuja ammattilaisia ja muita aiheesta kiinnostuneita.

Päivien pitopaikaksi on valittu perinteikäs ja viihtyisä hotelli Helsinki Congress Paasitorni, joka sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Helsingin Siltasaaressa, Hakaniemen kyljessä. Paasitornin sisäänkäynnin osoite on Paasivuorenkatu 5 A. Ravitsemuspäivien luennot ja tuotenäyttely pidetään kokoustila Juhlasalissa, Aulassa ja Lämpiössä, jotka sijaitsevat Paasitornin 2 ½ kerroksessa. 

Tervetuloa lukemaan lisää Ravitsemuspäivistä! Näillä sivuilla voit tutustua tapahtuman ohjelmaan, osallistujahinnoitteluun sekä ilmoittautua päiville. Myös näytteilleasettajat löytävät sivuilta lisätietoa tapahtumasta ja siihen ilmoittautumisesta.

Ravitsemuspäivien tapahtumasovellus

Päivien suunnittelutyöryhmä

Ravitsemuspäivien aluekartta

Yhteistyökumppanimme


Vuoden 2022 Ravitsemuspäivät

Valtakunnalliset Ravitsemuspäivät järjestetään tänä vuonna 30. kerran. Tämän vuoden päivien otsikko on ”Tahattomat painonmuutokset – Mikä yhteys ravitsemuksella on sairauksien, lääkitysten ja muiden yksilöllisten tekijöiden aiheuttamiin tahattomiin painonmuutoksiin?”. Päivien luennoilla käydään läpi tahattomia painonmuutoksia – lihomista ja laihtumista –  erilaisissa tiloissa, kuten kroonisen väsymysoireyhtymän, kilpirauhasen vajaa- ja liikatoiminnan, vaihdevuosien ja lääkityksiin liittyvien painonmuutosten yhteyksissä.

Voit kysyä lisätietoja päivistä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen rty@rty.fi.


 

Ravitsemuspäivien tapahtumasovellus

Tämän vuoden Valtakunnallisilla Ravitsemuspäivillä otamme käyttöön uuden viestintäkanavan, Ravitsemuspäivien tapahtumasovelluksen, helpottamaan päivien aikana tapahtuvaa viestintää.

Ravitsemuspäivien oma tapahtumasovellus löytyy tästä linkistä ja voit avata sen myös oheisella QR-koodilla älypuhelimen avulla.

Sovellus toimii esimerkiksi tietokoneen tai puhelimen nettiselaimen kautta. Se ei vaadi sovelluksen lataamista tai erillistä rekisteröitymistä palveluun, mutta tapahtumasovellukseen kirjaudutaan halutulla nimimerkillä sovelluksen etusivulla. Kaikki linkin saaneet voivat siis kirjautua sovellukseen.

Tulemme käyttämään sovellusta osallistujapalautteen keräämiseen tapahtumasta, chat-keskusteluun luennoista ja muuhun viestintään päivien aikana. Sovelluksesta löydät lisätietoa myös tuotenäyttelystä: sinne on lisättynä yhteistyökumppaniemme esittelyt sekä lisätietoa siitä, mitä yhteistyökumppanien näyttelyosastolla on tarjolla. Voit tutustua sovellukseen jo nyt ym. linkistä tai QR-koodin avulla!


Ohjelma

Päivien kattavan luento-ohjelman luennoitsijoineen on julkaistu verkkosivuillamme kesäkuussa 2022.

Ohjelman on suunnitellut työryhmä, johon kuuluvat:

 • Proviisori, FaT, ravitsemusasiantuntija (ETM) Heli Bollström, Helsingin yliopisto
 • Toiminnanjohtaja Mirja Hellstedt, Kilpirauhasliitto ry 
 • Laillistettu ravitsemusterapeutti Leena Koski, Tays
 • Laillistettu ravitsemusterapeutti, FT Sirpa Soini, Ravitsemusneuvonta Sirpa Soini 

He toimivat tapahtumassa puheenjohtajina. Työryhmässä sekä ohjelman suunnittelussa ovat olleet mukana myös RTY:n ja Dieettimedian toimiston henkilökunta.


Ravitsemuspäivien aluekartta

Tutustu tapahtumaan oheisesta aluekartasta! Päivien luento-ohjelma on Juhlasalissa, ja tuotenäyttely pidetään Juhlasalissa sekä Aulassa ja Lämpiössä. Voit klikata kuvaa avataksesi sen suurempana uuteen välilehteen!

 


Ravitsemuspäivien yhteistyökumppanit

Päivien perinteisessä tuotenäyttelyssä meillä on yhteistyökumppaneina mukana yli 20 yritystä, yhdistystä ja muuta alan toimijaa. Yhteistyökumppanimme on esitelty oheisessa listauksessa. Klikkaamalla näytteilleasettajan logoa pääset siirtymään näytteilleasettajan omalle sivustolle!

     

Viime vuosien Ravitsemuspäivien aiheita

 • 2021: ”Ravitsemuspsykologia – teoriaa ja työkaluja käytännön työhön”
 • 2020: ”Sairaan hyvää ravitsemusta”
 • 2019: ”Kun ravitsemussuositukset eivät riitä”
 • 2018: lihavuus ja sen hyvä hoito
 • 2017: ”Mikrobit, ruoka ja terveys – mitä uusin tutkimus kertoo?”
 • 2016: ulkomaalaistaustaisten ravitsemus, ruokavalinnat ja neuvonta sekä lasten ravitsemuksen erityiskysymyksiä, kuten syömisen pulmat ja vegaaniruokavalio

Ravitsemuspäivistä kerrotaan myös Facebook-sivuillamme ”Ruoka- ja terveysymmärrystä” ja Twitterissä hashtagilla #ravitsemuspäivät.