Valtakunnalliset Ravitsemuspäivät 2022

30. Valtakunnalliset Ravitsemuspäivät pidetään Ravitsemusviikon yhteydessä marraskuussa, ma 7.11. – ti 8.11.22.

Valtakunnalliset Ravitsemuspäivät on ravitsemustieteen ammatillista koulutusta tarjoava tapahtuma, jonka yhteydessä järjestämme vuosittain tuotenäyttelyn. Tapahtuma on myös perinteinen kohtaamispaikka, joka kokoaa vuosittain yhteen ravitsemustieteen yliopistokoulutettuja ammattilaisia ja muita aiheesta kiinnostuneita.

Päivien pitopaikaksi on valittu perinteikäs ja viihtyisä hotelli Helsinki Congress Paasitorni, joka sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Helsingin Siltasaaressa, Hakaniemen kyljessä. Osana päiviä on myös aiemmilta vuosilta tuttu tuotenäyttely. 

Tervetuloa lukemaan lisää Ravitsemuspäivistä! Näillä sivuilla voit tutustua tapahtuman ohjelmaan, osallistujahinnoitteluun sekä ilmoittautua päiville. Myös näytteilleasettajat löytävät sivuilta lisätietoa tapahtumasta ja siihen ilmoittautumisesta.

Päivien suunnittelutyöryhmä

Yhteistyökumppanimme


Vuoden 2022 Ravitsemuspäivät

Valtakunnalliset Ravitsemuspäivät järjestetään tänä vuonna 30. kerran. Tämän vuoden päivien otsikko on ”Tahattomat painonmuutokset – Mikä yhteys ravitsemuksella on sairauksien, lääkitysten ja muiden yksilöllisten tekijöiden aiheuttamiin tahattomiin painonmuutoksiin?”. Päivien luennoilla käydään läpi tahattomia painonmuutoksia – lihomista ja laihtumista –  erilaisissa tiloissa, kuten kroonisen väsymysoireyhtymän, kilpirauhasen vajaa- ja liikatoiminnan, vaihdevuosien ja lääkityksiin liittyvien painonmuutosten yhteyksissä.

Voit kysyä lisätietoja päivistä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen rty@rty.fi.


Ohjelma

Päivien kattavan luento-ohjelman luennoitsijoineen julkaisemme verkkosivuillamme kesäkuussa 2022.

Ohjelman on suunnitellut työryhmä, johon kuuluvat:

  • Proviisori, FaT, ravitsemusasiantuntija (ETM) Heli Bollström
  • Toiminnanjohtaja Mirja Hellstedt, Kilpirauhasliitto ry 
  • Laillistettu ravitsemusterapeutti Leena Koski, Tays
  • Laillistettu ravitsemusterapeutti, FT Sirpa Soini, Ravitsemusneuvonta Sirpa Soini 

He toimivat tapahtumassa puheenjohtajina. Työryhmässä sekä ohjelman suunnittelussa ovat olleet mukana myös RTY:n ja Dieettimedian toimiston henkilökunta.


Ravitsemuspäivien yhteistyökumppanit

Haluatko tulla mukaan yhteistyökumppaniksi päiville? Lue lisää täältä.


Viime vuosien Ravitsemuspäivien aiheita

  • 2021: ”Ravitsemuspsykologia – teoriaa ja työkaluja käytännön työhön”
  • 2020: ”Sairaan hyvää ravitsemusta”
  • 2019: ”Kun ravitsemussuositukset eivät riitä”
  • 2018: lihavuus ja sen hyvä hoito
  • 2017: ”Mikrobit, ruoka ja terveys – mitä uusin tutkimus kertoo?”
  • 2016: ulkomaalaistaustaisten ravitsemus, ruokavalinnat ja neuvonta sekä lasten ravitsemuksen erityiskysymyksiä, kuten syömisen pulmat ja vegaaniruokavalio

Ravitsemuspäivistä kerrotaan myös Facebook-sivuillamme ”Ruoka- ja terveysymmärrystä” ja Twitterissä hashtagilla #ravitsemuspäivät.