
Valtakunnalliset Ravitsemuspäivät 11.–12.11.2025 – teemana suoliston terveys ja ruoansulatuskanavan sairaudet
Tervetuloa vuoden merkittävimpään ravitsemusalan koulutustapahtumaan! Kaksipäiväiset Ravitsemuspäivät kokoavat yhteen ravitsemusasiantuntijat, ruokapalveluiden ammattilaiset ja muut terveydenhuollon asiantuntijat ajankohtaisen teeman äärelle. Tapahtuma tarjoaa uusinta tutkimustietoa, asiantuntijapuheenvuoroja ja käytännön näkökulmia suoliston hyvinvoinnista – sekä paikan päällä että etänä.
Valtakunnalliset Ravitsemuspäivät on ravitsemustieteen ammatillista koulutusta tarjoava tapahtuma, joka kokoaa vuosittain yhteen ravitsemustieteen yliopistokoulutettuja ammattilaisia ja muita aiheesta kiinnostuneita.
Valtakunnalliset Ravitsemuspäivät järjestetään tänä vuonna jo 33. kerran. Päivät pidetään marraskuussa, ti–ke 11.–12.11.2025. Päivien teemana on suoliston terveys ja ruoansulatuskanavan sairaudet.
Päivitämme näille sivuille lisätietoja tapahtuman ohjelmasta, osallistujahinnoittelusta sekä ilmoittautumisesta päiville. Myös yritys- ja muut yhteistyökumppanimme löytävät sivuilta tietoa tapahtuman tuote- ja palvelunäyttelystä.
Voit kysyä lisätietoja päivistä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen rty@rty.fi.
Tervetuloa lukemaan lisää Ravitsemuspäivistä!
Tutustu yhteistyökumppaneihimme
Päivät toteutetaan hybriditapahtumana
Lounaspaikat
Luento-ohjelma ja päivien suunnittelutyöryhmä
Turvallisemman tilan periaatteet
Aiempien Ravitsemuspäivien aiheita
Tutustu Ravitsemuspäivien yhteistyökumppaneihin!
Yhteistyökumppanimme ovat mukana Ravitsemuspäivien tuote- ja palvelunäyttelyssä, näkyvät osin myös ohjelmassa ja mahdollistavat Ravitsemuspäivien järjestämistä. Tutustu alla tapahtumassa mukana oleviin toimijoihin sekä lue lisää päivien yhteistyökumppanien tarjonnasta!
|
Agronomiliitto |
www.agronomiliitto.fi |
|
Biocodex |
Valtakunnallisilla Ravitsemuspäivillä:
|
|
Bunge |
Alentaja on ainoa Suomessa valmistettu kolesterolia alentava levite. Lue lisää tuotteista alentaja.fi -sivustolta. Kolesteroli alas tehokkaasti Alentaja-levitteellä | Alentaja |
|
Dr. Schär |
Dr. Schär on johtava gluteenittomien elintarvikkeiden ja erikoisruokavaliotuotteiden valmistaja. Yritys on vahvasti sitoutunut innovaatioihin ja laatuun, ja se tarjoaa monipuolisen valikoiman tuotteita erityisruokavalioita noudattaville, kuten keliaakikoille. Dr. Schär yhdistää tieteellisen asiantuntemuksen ja kuluttajalähtöisyyden, jotta tuotteet ovat turvallisia, herkullisia ja ravitsemuksellisesti tasapainoisia. Yritys on äskettäin laajentanut tuotevalikoimaansa hankkimalla tunnetun Semper-gluteenittoman tuotemerkin. |
|
Fazer |
Ennakkoesittelyssä odotettu uusi Fazer Puikula täysjyväruisleipä, joka saavuttaa kaupan hyllyt vuoden 2026 alussa. |
|
Keliakialiitto |
Keliakialiitto edistää keliakiaa ja ihokeliakiaa sairastavien sekä muiden gluteenitonta ruokavaliota tarvitsevien henkilöiden ja heidän läheistensä hyvinvointia. Neuvomme myös ammattilaisia keliakiaan ja gluteenittomuuteen liittyvissä asioissa. Tule tapaamaan ravitsemusterapeuttejamme ja tutustu materiaaleihimme osastollamme! |
|
Leipätiedotus ry |
Leipätiedotus ry on vuonna 1961 perustettu leipomoiden yhteinen viestintäyksikkö. Leipätiedotuksen tarkoitus on vahvistaa leivän ja leipomotuotteiden myönteistä mielikuvaa viestinnällisin keinoin hyvän ravitsemuksen edistämiseksi. Toiminnan perustana ovat ravitsemussuositukset. |
|
Medans |
Valtakunnallisilla Ravitsemuspäivillä:
|
|
Nestlé Health Science |
Valtakunnallisilla Ravitsemuspäivillä:
|
|
Nestlé Infant Nutrition |
Linkki terveydenhuollon ammattilaisten verkkosivustolle:
Salasana: Nestlenan2!
|
|
Nutricia / Danone |
|
|
Raisio |
Benecol®- on Suomalainen innovaatio ja kolesterolin alentamisen edelläkävijä. |
|
Ruokavirasto/VRN |
Katso lisätietoja: |
|
Sabora |
Sabora Pharma Oy:llä on laaja valikoima tuotteita vatsan hyvinvointiin. Ksyloglukaanivalmisteet Gelsectan ja Gelselax ovat täsmätuotteita ärtyvälle suolelle. Uutuustuote ButiPron sisältää butyraattia suolistosairauksien ruokavaliohoitoon. |
|
Suolistosairaudet ry |
Olemme valtakunnallinen järjestö suolistosairauksia sairastaville sekä heidän läheisilleen. Mahdollistamme monipuolisesti vertaistukea, valvomme etuja ja vaikutamme suolistosairauksia sairastavia koskeviin asioihin valtakunnallisesti. Olemme Ravitsemuspäivillä esittelemässä materiaalejamme, kuten erilaisia oppaita, esitteitä ja jäsenlehteämme, sekä toimintaamme. |
|
Super Synbiotics |
Valtakunnallisilla Ravitsemuspäivillä:
|
|
Terveystalo |
|
|
Vitamiinat |
Ruokasuhdekeskustelukortit tarjoavat ainutlaatuisen ja uuden tavan ruokasuhteen tutkimiseen ja ne on suunniteltu tukemaan sen monipuolista tarkastelua. Korttipakka sisältää 35 korttia kahdeksasta eri teemasta. Kortit tukevat asiakastyötä sekä auttavat lisäämään itseymmärrystä ja rakentamaan lempeämpää, tasapainoisempaa suhdetta ruokaan. Kortit tulevat markkinoille marras-joulukuussa.
|
Haluatko mukaan yhteistyökumppaniksi? Ota yhteyttä dieettimedia@rty.fi ja pyydä lisätietoja!
Ravitsemuspäivät järjestetään hybriditapahtumana
Tämän vuoden Valtakunnalliset Ravitsemuspäivät järjestetään hybriditapahtumana. Päivien luennoille ja muuhun ohjelmaan voi osallistua joko paikan päällä Helsingin Oulunkylässä sijaitsevassa Oltermannikeskuksen Auditoriossa tai verkon välityksellä striimilähetyksen kautta.
Tule seuraamaan päiviä paikan päälle
Päätapahtumapaikka Oltermannikeskus sijaitsee osoitteessa Oltermannintie 8, 00620 Helsinki, lähellä Käpylän juna-asemaa. Huomioithan, että pääsylippuja paikan päälle on tarjolla rajattu määrä.
Paikan Oltermannikeskukseen päälle on helppo tulla julkisilla kulkuneuvoilla, ja kiinteistön yhteydessä on myös parkkipaikka.
- Lisätietoja: https://oltermanni.fi/
Ruokailut
Tapahtumapaikan lähistöltä löytyy useita lounaspaikkoja, tutustu lounaspaikkoihin:
- Dylan Kottby
(Mäkitorpantie 3) - Vatupassi
(Panuntie 11) - Juniper
(Panuntie 4).
Tai seuraa luentoja ja muuta ohjelmaa etälähetyksen kautta!
Etäosallistujat pääsevät seuraamaan päivien luentoja suoraan striimattuina interaktiivisella tapahtuma-alustalla. Alustan välityksellä etäosallistujilla on myös mahdollisuus kysyä ja kommentoida päivien esityksiin chat-toiminnon kautta.
Kaikkien osallistujien käyttöön tehdään päivien luento-ohjelmasta tallenne.
Ohjelma ja suunnittelutyöryhmä
Päivien luento-ohjelma luennoitsijoineen julkaistaan kesäkuussa 2025.
Ohjelman on suunnitellut työryhmä, johon kuuluvat:
-
Sanna Arnala, laillistettu ravitsemusterapeutti,TtM, Keliakialiitto
-
Heli Bollström, FaT, ETM, Helsingin yliopisto
-
Katariina Heinonen, laillistettu ravitsemusterapeutti, TtM, Varha
-
Carina Kronberg-Kippilä, ETM, Nutricia (c/o Danone Oy)
-
Anne Pohju, johtava ravitsemusterapeutti, FT, Keski-Suomen hyvinvointialue
Työryhmän jäsenet toimivat myös tapahtuman puheenjohtajina. Työryhmässä sekä ohjelman suunnittelussa ovat mukana myös RTY:n ja Dieettimedian toimiston henkilökunta.
Turvallisemman tilan periaatteet
Noudatamme tilaisuudessa Agronomiliiton turvallisemman tilan periaatteita, joilla haluamme taata kaikille yhdenvertaisen, kunnioittavan ja avoimen ilmapiirin. Valtakunnallisten Ravitsemuspäivien häirintäyhdyshenkilönä toimii DMOY:n liiketoimintajohtaja Pia Mustajoki. Voit olla yhteydessä turvallisemman tilan ilmoituslomakkeella, jonne voit jättää viestin anonyymisti. Lomakkeeseen pääset tästä.
Viime vuosien Ravitsemuspäivien aiheita
- 2024: ”Aivot ja terveys”
- 2023: ”Ravitsemus ja syöpä – ajankohtaista ehkäisystä, hoidosta ja toipumisen tukikeinoista”
- 2022: ”Tahattomat painonmuutokset – Mikä yhteys ravitsemuksella on sairauksien, lääkitysten ja muiden yksilöllisten tekijöiden aiheuttamiin tahattomiin painonmuutoksiin?”
- 2021: ”Ravitsemuspsykologia – teoriaa ja työkaluja käytännön työhön”
- 2020: ”Sairaan hyvää ravitsemusta”
Ravitsemuspäivistä kerrotaan myös Facebook-sivuillamme ja viestipalvelu X:ssä hashtagilla #ravitsemuspäivät.


















