Ravitsemuspäivät logo

Valtakunnalliset Ravitsemuspäivät 2023

Valtakunnalliset Ravitsemuspäivät on ravitsemustieteen ammatillista koulutusta tarjoava tapahtuma, jonka yhteydessä järjestämme vuosittain tuotenäyttelyn. Tapahtuma on myös perinteinen kohtaamispaikka, joka kokoaa vuosittain yhteen ravitsemustieteen yliopistokoulutettuja ammattilaisia ja muita aiheesta kiinnostuneita.

Valtakunnalliset Ravitsemuspäivät järjestetään tänä vuonna jo 31. kerran, marraskuussa, ti–ke 7.–8.11.23. Päivien otsikko on ”Ravitsemus ja syöpä – ajankohtaista ehkäisystä, hoidosta ja toipumisen tukikeinoista”

Näillä sivuilla voit tutustua tapahtuman ohjelmaan, osallistujahinnoitteluun sekä ilmoittautua päiville. Myös näytteilleasettajat löytävät sivuilta lisätietoa tapahtumasta ja siihen ilmoittautumisesta.

Voit kysyä lisätietoja päivistä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen rty@rty.fi.

Tervetuloa lukemaan lisää Ravitsemuspäivistä! 

Ohjelma

Päivien kattava luento-ohjelma luennoitsijoineen julkaistaan verkkosivuillamme touko-kesäkuussa 2023.

Ohjelman on suunnitellut työryhmä, johon kuuluvat:

 • laillistettu ravitsemusterapeutti, TtM Meeri Engren, TAYS
 • laillistettu ravitsemusterapeutti, TtM Mikaela Lehtovuori, HUS
 • laillistettu ravitsemusterapeutti, THM Merja Jäntti, OYS
 • ravitsemustieteen apulaisprofessori Anne-Maria Pajari, Helsingin yliopisto

He toimivat tapahtumassa puheenjohtajina. Työryhmässä sekä ohjelman suunnittelussa ovat olleet mukana myös RTY:n ja Dieettimedian toimiston henkilökunta.

Päivien pitopaikka

Tämän vuoden Ravitsemuspäivät järjestetään Helsingin Ruoholahdessa sijaitsevassa HTC Helsingin Pinta-rakennuksessa. HTC Helsinki Pinnan katuosoite on Tammasaarenkatu 3, 00180 Helsinki

HTC Helsinkiin on helppo saapua esimerkiksi metrolla tai raitiovaunulla. Helsingin päärautatieasemalta on Ruoholahteen alle viiden minuutin matka. 

Saapumisohjeet HTC Helsinkiin:

 • Julkiset yhteydet: Ruoholahden metroasema sijaitsee n. 650 m päässä HTC Helsingistä. Raitiovaunu 8 pysähtyy Länsisatamankadulla (pysäkin nimi: Kaapelitehdas), HTC Helsingin läheisyydessä.
 • Pysäköinti: Suosittelemme ensisijaisesti kiinteistöön saapumista julkisilla kulkuneuvoilla, sillä kiinteistöllä ei ole vieraspaikkoja. Omalla autolla saapuville vierailijoille löytyy kuitenkin pysäköintipaikkoja alueelta. Maksullista pysäköintitilaa tarjoaa esimerkiksi Europark Ruoholahti.

 

Lisätietoja

Katso HTC Helsingin kartta tästä.

Viime vuosien Ravitsemuspäivien aiheita

 • 2022: ”Tahattomat painonmuutokset – Mikä yhteys ravitsemuksella on sairauksien, lääkitysten ja muiden yksilöllisten tekijöiden aiheuttamiin tahattomiin painonmuutoksiin?”
 • 2021: ”Ravitsemuspsykologia – teoriaa ja työkaluja käytännön työhön”
 • 2020: ”Sairaan hyvää ravitsemusta”
 • 2019: ”Kun ravitsemussuositukset eivät riitä”
 • 2018: lihavuus ja sen hyvä hoito

Ravitsemuspäivistä kerrotaan myös Facebook-sivuillamme ”Ruoka- ja terveysymmärrystä” ja Twitterissä hashtagilla #ravitsemuspäivät.