Valtakunnalliset Ravitsemuspäivät 2024

Valtakunnalliset Ravitsemuspäivät on ravitsemustieteen ammatillista koulutusta tarjoava tapahtuma, joka kokoaa vuosittain yhteen ravitsemustieteen yliopistokoulutettuja ammattilaisia ja muita aiheesta kiinnostuneita.

Valtakunnalliset Ravitsemuspäivät järjestetään tänä vuonna jo 32. kerran. Päivät pidetään marraskuussa, ti–ke 12.–13.11.24. Päivien teemana on ”Aivot ja terveys”

Päivitämme näille sivuille lisätietoja tapahtuman ohjelmasta, osallistujahinnoittelusta sekä ilmoittautumisesta päiville. Myös yritys- ja muut yhteistyökumppanimme löytävät sivuilta tietoa tapahtuman tuote- ja palvelunäyttelystä

Voit kysyä lisätietoja päivistä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen rty@rty.fi.

Tervetuloa lukemaan lisää Ravitsemuspäivistä! 

Ravitsemuspäivät järjestetään hybriditapahtumana

Tämän vuoden Valtakunnalliset Ravitsemuspäivät järjestetään hybriditapahtumana. Päivien luennoille ja muuhun ohjelmaan voi osallistua joko paikan päällä Helsingin Oulunkylässä sijaitsevassa Oltermannikeskuksen Auditoriossa tai verkon välityksellä striimilähetyksen kautta. 

Päätapahtumapaikka Oltermannikeskus sijaitsee osoitteessa Oltermannintie 8, 00620 Helsinki, lähellä Käpylän juna-asemaa. Paikan päälle on helppo tulla julkisilla kulkuneuvoilla, ja kiinteistön yhteydessä on myös parkkipaikka. Oltermannikeskuksessa on lounasravintola ja tapahtumapaikan lähistöltä löytyy lisää lounaspaikkoja.

Etäosallistujat pääsevät seuraamaan päivien luentoja suoraan striimattuina interaktiivisella tapahtuma-alustalla. Alustan välityksellä etäosallistujilla on myös mahdollisuus kysyä ja kommentoida päivien esityksiin chat-toiminnon kautta. 

Kaikkien osallistujien käyttöön tehdään päivien luento-ohjelmasta tallenne

Ohjelma

Päivien luento-ohjelma luennoitsijoineen julkaistaan verkkosivuillamme kesäkuussa 2024.

Ohjelman on suunnitellut työryhmä, johon kuuluvat:

  • Heli Bollström, FaT, ETM, Helsingin yliopisto 
  • Carina Kronberg-Kippilä, ETM, Nutricia (c/o Danone Oy)
  • Anne Ruotsalainen, Laillistettu ravitsemusterapeutti, TtM, 
  • Jenni Vaarno, Toimintaterapeutti, FT.

He toimivat myös tapahtuman puheenjohtajina. Työryhmässä sekä ohjelman suunnittelussa ovat olleet mukana myös RTY:n ja Dieettimedian toimiston henkilökunta.

Viime vuosien Ravitsemuspäivien aiheita

  • 2023: ”Ravitsemus ja syöpä – ajankohtaista ehkäisystä, hoidosta ja toipumisen tukikeinoista”
  • 2022: ”Tahattomat painonmuutokset – Mikä yhteys ravitsemuksella on sairauksien, lääkitysten ja muiden yksilöllisten tekijöiden aiheuttamiin tahattomiin painonmuutoksiin?”
  • 2021: ”Ravitsemuspsykologia – teoriaa ja työkaluja käytännön työhön”
  • 2020: ”Sairaan hyvää ravitsemusta”
  • 2019: ”Kun ravitsemussuositukset eivät riitä”

Ravitsemuspäivistä kerrotaan myös Facebook-sivuillamme ja viestipalvelu X:ssä hashtagilla #ravitsemuspäivät.