Ravitsemusteko 2021: Kustannus Duodecimin pitkäaikainen julkaisuvastuu Ravitsemustiede-kirjasta

Ravitsemusterapeuttien yhdistys ry on valinnut Ravitsemusteoksi 2021 Kustannus Duodecimin pitkäaikaisen julkaisuvastuun Ravitsemustiede-kirjasta. Valinta julkistettiin Valtakunnallisilla Ravitsemuspäivillä 8.11.

Ravitsemustiede-kirja on ensimmäinen suomenkielinen, yliopistotasoinen ravitsemustieteen oppikirja. Teos on vuosien myötä osoittautunut tarpeelliseksi ravitsemustieteen oppimateriaaliksi monessa oppilaitoksessa. Kirjaa käyttävät tietolähteenä myös työelämässä toimivat ammattilaiset.  Kirja ilmestyi ensimmäisen kerran jo vuonna 1993 nimellä Kliininen ravitsemus. Vuodesta 1999 kirjan nimi on ollut Ravitsemustiede ja sen pitkälti uudistettu 8. päivitysversio ilmestyi keväällä 2021. 

Kirjan sisällön ovat tuottaneet ravitsemustieteilijät, mutta sen pitkäjänteisen julkaisuvastuun on kantanut Kustannus Duodecim. Ravitsemusterapeuttien yhdistys pitää suomenkielisen ravitsemustieteen oppikirjan julkaisemista ja sen jo lähes 30 vuotta kestänyttä päivitysvastuuta erinomaisena Ravitsemustekona.

Lue lisää