Ravitsemusterapeuttien yhdistys ry on valinnut Ravitsemusteoksi 2021 Kustannus Duodecimin pitkäaikaisen julkaisuvastuun Ravitsemustiede-kirjasta. Valinta julkistettiin Valtakunnallisilla Ravitsemuspäivillä 8.11.

Ravitsemustiede-kirja on ensimmäinen suomenkielinen, yliopistotasoinen ravitsemustieteen oppikirja. Teos on vuosien myötä osoittautunut tarpeelliseksi ravitsemustieteen oppimateriaaliksi monessa oppilaitoksessa. Kirjaa käyttävät tietolähteenä myös työelämässä toimivat ammattilaiset.  Kirja ilmestyi ensimmäisen kerran jo vuonna 1993 nimellä Kliininen ravitsemus. Vuodesta 1999 kirjan nimi on ollut Ravitsemustiede ja sen pitkälti uudistettu 8. päivitysversio ilmestyi keväällä 2021. 

Kirjan sisällön ovat tuottaneet ravitsemustieteilijät, mutta sen pitkäjänteisen julkaisuvastuun on kantanut Kustannus Duodecim. Ravitsemusterapeuttien yhdistys pitää suomenkielisen ravitsemustieteen oppikirjan julkaisemista ja sen jo lähes 30 vuotta kestänyttä päivitysvastuuta erinomaisena Ravitsemustekona.

Lue lisää

Arkisto

Ravitsemusteko 2021: Kustannus Duodecimin pitkäaikainen julkaisuvastuu Ravitsemustiede-kirjasta

Ravitsemusterapeuttien yhdistys ry on valinnut Ravitsemusteoksi 2021 Kustannus Duodecimin pitkäaikaisen julkaisuvastuun Ravitsemustiede-kirjasta. Valinta julkistettiin Valtakunnallisilla Ravitsemuspäivillä 8.11. Ravitsemustiede-kirja on ensimmäinen suomenkielinen, yliopistotasoinen ravitsemustieteen oppikirja. Teos on vuosien myötä osoittautunut tarpeelliseksi ravitsemustieteen oppimateriaaliksi monessa oppilaitoksessa. Kirjaa käyttävät tietolähteenä myös työelämässä toimivat ammattilaiset.  Kirja ilmestyi ensimmäisen kerran jo vuonna 1993 nimellä Kliininen… Read more »

Pro Nutritio et Dieta -stipendit haettavissa, dl 30.11.

RTY:n hallitus myöntää stipendejä (yhteensä 1000 €) varsinaisille ja henkilökannattajajäsenille. Stipendiä haetaan sähköisellä hakulomakkeella. Sähköpostilla osoitteeseen rty(at)rty.fi lähetettävän hakemuksen lähetysajankohdan on oltava viimeistään 30.11.2021. Lue lisää jäsenosion kohdasta Stipendit.

Ravitsemuspäivien ilmoittautuminen on avattu

Valtakunnallisten Ravitsemuspäivien 8.–9.11.21 ilmoittautuminen on avattu. Lisätietoja ilmoittautumisesta, osallistujahinnoista sekä linkin ilmoittautumislomakkeeseen löydät sivuiltamme:  Osallistumismaksut

Ravitsemusviikko 2021

Ravitsemusviikkoa vietetään jälleen marraskuussa, 8.-12.11.2021. Lisätietoja viikosta on tulossa tuonnempana. Samalla viikolla järjestetään myös Valtakunnalliset Ravitsemuspäivät.

Haku avattu: Ravitsemustieteen (apul.)prof / HY

Helsingin yliopisto on 11.5.2021 avannut haun ravitsemustieteen (apulais)professorin tehtävään. Haku päättyy 14.6.2021.  Lisätietoja: suomenkielisellä sivulla: https://www2.helsinki.fi/fi/avoimet-tyopaikat/apulaisprofessori-professori-ravitsemustiede-uhealth   englanninkielisellä sivulla (sivun linkki vie rekrytointijärjestelmän englanninkieliseen versioon): https://www2.helsinki.fi/en/open-positions/assistant-associate-professor-or-professor-nutrition-uhealth