27. Valtakunnalliset Ravitsemuspäivät

järjestetään 8.-9.10.2019

Finlandia-talolla
Mannerheimintie 13e, 00100 Helsinki 

TEEMA Ravitsemushoito ja erityisruokavaliot

Päivien ohjelmaa laatii työryhmä, johon kuuluvat asiantuntijoina mm:

Henna Lehikoinen, ravitsemusterapeutti, Keliakialiitto
Anna Kara,
ravitsemusasiantuntija, Sydänliitto
Essi Sarkkinen, FT, dosentti, seniori asiantuntija, Elintarvikkeet ja ravitsemus, Medfiles Oy
Tanja Tilles-Tirkkonen, TtT, tutkijatohtori, Itä-Suomen yliopisto ja hyvinvointisuunnittelija, Siilinjärven kunta

Luennoitsijoina mm.
– Ravitsemusterapeutti Lotta Pelkonen: Aikuisen vegaanin ruokavalion kompastuskivet ja riittävä proteiinin saanti
– Ravitsemusterapeutti Leena Sampo-Viitaniemi, Tays: Munuaistautien ruokavaliohoidon uusimmat kuulumiset

HUHTIKUUSSA
– ohjelma julkistetaan
– ilmoittautuminen avataan.
– näyttelytilojen myynti alkaa.


 

 

 

RAVITSEMUSPÄIVISTÄ KERROTAAN myös
Facebook-sivuillamme ”Ruoka- ja terveysymmärrystä”
ja twitterissä #ravitsemuspäivät.

 

 
Vuonna 2018 puhuimme lihavuudesta ja sen hyvästä hoidosta.

Koulutus sai hyvää palautetta käytännönläheisyydestä, hyvistä puhujista ja innostavasta tunnelmasta.

Vuonna 2017 luentojen otsikkona oli Mikrobit, ruoka ja terveys- mitä uusin tutkimus kertoo?

Mitkä päivät! Luento-ohjelma sai kiitosta laaja-alaisuudestaan, ajankohtaisuudestaan sekä hyvistä asiantuntijaluennoitsijoistaan. Tunnelma oli tiivis ja lämmin.

Vuonna 2016 päivillä käsiteltiin kahta ajankohtaista ravitsemukseen liittyvää teemaa:

• ulkomaalaistaustaisten ravitsemusta, ruokavalintoja ja neuvontaa
• lasten ravitsemuksen erityiskysymyksiä, kuten syömisen pulmia ja vegaaniruokavaliota

Vuonna 2015 teemana oli Ruoka tänään – turvallista, terveyttä edistävää?

Luennoilla puhuttiin ajankohtaisista raaka-aineista ja elintarvikkeista, ruoan käsittelystä, pakkaamisesta ja pakkausmerkinnöistä. Kysyimme, mikä ruoassa pelottaa ja miten riskejä pitäisi suhteuttaa. Aiheet ulottuivat mikrobeista globaaleihin ravitsemus- ja ruokaturvakysymyksiin.

Vuoden 2014 teemana oli Aivojen hyvinvointi.

Osallistujat antoivat kiitosta aivojen hyvinvointiteeman monipuolisesta käsittelystä, ajankohtaisista luentoaiheista, hyvästä ruoasta ja taukojumpasta.

TÄSSÄ ON LINKKI AIVOJUMPPAVIDEOON.