28. Valtakunnalliset Ravitsemuspäivät:
”SAIRAAN” HYVÄÄ RAVITSEMUSTA

Ohjelmasta lyhyesti:
To 8.10.2020 luennoilla puhutaan terveyden tavoittelun monista ilmiöistä sekä ylilyöntien välttämisestä: terveysuskomuksista, biohakkeroinnista, terveydellä markkinoinnista, urheilijoista ja kuntoilijoista, häiriintyneestä syömisestä ja ahdistuksen käsittelystä
Pe 9.10.2020 esitykset valaisevat moniammatillista työtä hyvän ravitsemuksen toteutumiseksi. Ravitsemusterapeuttien ja -suunnittelijoiden lisäksi oman alansa näkökulmasta asiaa esittelevät proviisori, toimintaterapeutti ja psykiatri.

HUOM! Koronapandemian vuoksi tapahtuma järjestetään virtuaalisena.

 

*****************************************************************************************************************

RAVITSEMUSPÄIVISTÄ KERROTAAN myös
Facebook-sivuillamme ”Ruoka- ja terveysymmärrystä”
ja twitterissä #ravitsemuspäivät.

******************************************************************************************************************

VIIME VUOSIEN RAVITSEMUSPÄIVIEN AIHEITA

Vuonna 2019 käsiteltiin ravitsemushoitoa ja erityisruokavalioita.
Teemana oli ”Kun ravitsemussuositukset eivät riitä”.

Parasta päivissä olivat kollegojen tapaaminen, verkostoituminen, mukavan rento tunnelma, monipuolinen näyttely ja hyödylliset luennot, joiden antia voi hyödyntää suoraan omassa työssä.

Vuonna 2018 puhuimme lihavuudesta ja sen hyvästä hoidosta.

Koulutus sai hyvää palautetta käytännönläheisyydestä, hyvistä puhujista ja innostavasta tunnelmasta.

Vuonna 2017 luentojen otsikkona oli Mikrobit, ruoka ja terveys- mitä uusin tutkimus kertoo?

Mitkä päivät! Luento-ohjelma sai kiitosta laaja-alaisuudestaan, ajankohtaisuudestaan sekä hyvistä asiantuntijaluennoitsijoistaan.
Tunnelma oli tiivis ja lämmin.

Vuonna 2016 päivillä käsiteltiin kahta ajankohtaista ravitsemukseen liittyvää teemaa:

• ulkomaalaistaustaisten ravitsemusta, ruokavalintoja ja neuvontaa
• lasten ravitsemuksen erityiskysymyksiä, kuten syömisen pulmia ja vegaaniruokavaliota

Vuonna 2015 teemana oli Ruoka tänään – turvallista, terveyttä edistävää?

Luennoilla puhuttiin ajankohtaisista raaka-aineista ja elintarvikkeista, ruoan käsittelystä, pakkaamisesta ja pakkausmerkinnöistä.
Kysyimme, mikä ruoassa pelottaa ja miten riskejä pitäisi suhteuttaa.
Aiheet ulottuivat mikrobeista globaaleihin ravitsemus- ja ruokaturvakysymyksiin.

Vuoden 2014 teemana oli Aivojen hyvinvointi.

Osallistujat antoivat kiitosta aivojen hyvinvointiteeman monipuolisesta käsittelystä, ajankohtaisista luentoaiheista, hyvästä ruoasta ja taukojumpasta.

TÄSSÄ ON LINKKI AIVOJUMPPAVIDEOON.