RTY hakee RAVITSEMUSTEKOA  2015

Ravitsemusteon valinnalla nostetaan esille teko tai työ, jolla on merkittävästi edistetty hyvää ravitsemusta, ravitsemushoitoa tai ravitsemusasiantuntijoiden tunnettuutta.

Ravitsemusteon takana voi olla yksittäinen henkilö, yhteisö, yritys tai tutkimus- ja kehittämishanke.  Teon tai työn ei tarvitse olla palkitsemisvuodelta, vaan sen juuret voivat juontaa ajallisesti kauemmaksi.

Palkitsemisella lisätään yhdistyksen, sen jäsenten ja ravitsemusasioiden myönteistä näkyvyyttä.

Lähetä ehdotuksesi perusteluineen toukokuun loppuun mennessä sähköpostitse osoitteeseen rty(at)rty.fi.

Ravitsemusteko 2015 julkistetaan Valtakunnallisilla Ravitsemuspäivillä 5.10.2015.

Aiempina vuosina Ravitsemustekoina on palkittu:

  • 2013: Kouluruokadiplomi
  • 2011: TV2:n lastenohjelma Poinzi
  • 2009: Seinäjoen AMK / ravitsemisalan toimipiste Kauhajoella

Arkisto

Ehdota Ravitsemustekoa 2015!

RTY hakee RAVITSEMUSTEKOA  2015 Ravitsemusteon valinnalla nostetaan esille teko tai työ, jolla on merkittävästi edistetty hyvää ravitsemusta, ravitsemushoitoa tai ravitsemusasiantuntijoiden tunnettuutta. Ravitsemusteon takana voi olla yksittäinen henkilö, yhteisö, yritys tai tutkimus- ja kehittämishanke.  Teon tai työn ei tarvitse olla palkitsemisvuodelta, vaan sen juuret voivat juontaa ajallisesti kauemmaksi. Palkitsemisella lisätään yhdistyksen,… Read more »

Munuaispotilaan ruokavalio-opas uudistettiin

Munuaispotilaan ruokavalio -opas uudistettiin Munuaisten vajaatoiminnan etenemistä voi hidastaa ruokavaliolla. Ruokavalio on yksilöllinen mm. sairauden vaiheen mukaan. Kaikki munuaispotilaat hyötyvät natriumin, fosforin ja proteiinin saannin rajoittamisesta. Sen sijaan kaliumin saantia ei pidä turhaan rajoittaa, sillä on monta syytä syödä runsaasti kasviksia. Tätä haluttiin korostaa, kun lehtistä uudistettiin. Toinen asia, josta… Read more »

Painonhallinnassa tarvitaan psykologiaa

PAINO HALLINTAAN -ruokavaliolehtinen on uusittu Jotta painonhallintaan ryhtyvä saavuttaa pysyviä tuloksia, siihen tarvitaan psykologista otetta ruokatietämyksen rinnalle. Siksi uudistimme painonhallintalehtisemme kokonaan. Valtaosa 12-sivuisesta lehtisestä käsittelee keinoja,joilla syömistä voi hallita. Siinä puhutaan myös ateriarytmistä, sopivasta annostelusta sekä hyvistä elintarvikevalinnoista. Lehtisen ovat kirjoittaneet laillistetut ravitsemusterapeutit Terhi Jokelainen (ETM, KM) ja Anna-Maria Keränen… Read more »

Tyypin 2 diabetes ja ruoka -lehtisestä uudistettu painos

Tyypin 2 diabetes ja ruoka -lehtisestä uudistettu painos Tyypin 2 diabetes johtaa sepelvaltimotautiin ja lisää aivohalvauksen vaaraa. Keskivartalolihavuutta, kohonneita veren sokeri- ja rasva-arvoja sekä verenpainetta hoitamalla tapahtumien kulkuun voidaan kuitenkin puuttua. Uudistettu ruokavaliolehtisemme ”Tyypin 2 diabetes ja ruoka” sisältää neuvoja omahoitoon. Se kertoo, miten syömällä kaikkia edellä mainittuja riskitekijöitä voi… Read more »

RTY:n ruokavaliolehtisiä päivitetään parin vuoden välein

RTY:n ruokavaliolehtisiä päivitetään noin kahden vuoden välein. Näin ne pysyvät ajan tasalla, jos elintarvikevalikoima ja hoitokäytännöt muuttuvat. Informoimme muutoksista näissä kirjeissämme sekä verkkokaupan tuotekuvauksissa. Sisältömuutosten lisäksi taittoa usein hiotaan, jotta tieto olisi tarjolla aiempaa selkeämmin. VINKKI: Kun tilaat, tilaa korkeintaan kahden vuoden tarpeeseen. Sitten on tarjolla tuore tuote, ja neuvontamateriaalivarastosi… Read more »