Mahalaukun leikkauksessa poistetaan maha kokonaan tai osittain esimerkiksi syövän vuoksi. Ruokailu pitää miettiä uudelta pohjalta. Sopiva ruokavalio auttaa toipumaan leikkauksesta ja lisää elämänlaatua.
Ruokavalio mahalaukun leikkauksen jälkeen, 2014
Teksti: Meeri Engren, laillistettu ravitsemusterapeutti, TtM
Ruokailuun tarvitaan uudet kuviot, koska maha on entistä pienempi ja koska leikkaus muuttaa ruoansulatuskanavan toimintaa. Lehtisessä annetaan runsaasti vinkkejä, miten ruokailuun ja ruoansulatuskanavaan liittyvää oireilua voi vähentää. Siinä neuvotaan, miten syömällä ruoasta saa riittävästi ravintoaineita myös haavojen paranemiseen ja leikkauksesta toipumiseen.
Lehtisen uusittu kansikuva antaa muutamia vihjeitä siitä, mihin ruokavalinnoissa kannattaa kiinnittää huomiota leikkauksen jälkeen.
8 sivua
Hinta: 2,00 €/ kpl (sis. alv 24 %)
Minimitilausmäärä on 10 kpl.
Vuoden 2014 aikana uudistetut ruokavaliolehtiset -teemapaketti
Ruokavalio mahalaukun leikkauksen jälkeen on 11. tänä vuonna uudistettu ruokavaliolehtinen. Voit tilata sen osana ”Vuoden 2014 aikana uusitut” – teemapakettia. Se on yksi viidestä valmiiksi kootusta teemapaketistamme.
Kuudentena vaihtoehtona on koota oma paketti, johon tulee 10 vapaavalintaisesti valittua ruokavaliolehtistä. Tuotteen esittelytekstin linkistä avautuu lomake, johon täytetään pakettiin tulevat lehtiset. Samaa lehtistä voi olla enemmänkin kuin yksi.
Teemapaketit löytyvät verkkokaupastamme kohdasta ”Paketit ruokavaliolehtisistä”: Siellä on mahdollista tilata myös mallikappaleet kaikista 29 suomenkielisestä ja neljästä ruotsinkielisestä ruokavaliolehtisestämme.
TILAUKSET VERKKOKAUPASTAMME milloin vain.
Arkisto
Mahalaukun leikkauspotilaille uusi iloisempi ruokavaliolehtinen
Mahalaukun leikkauksessa poistetaan maha kokonaan tai osittain esimerkiksi syövän vuoksi. Ruokailu pitää miettiä uudelta pohjalta. Sopiva ruokavalio auttaa toipumaan leikkauksesta ja lisää elämänlaatua. Ruokavalio mahalaukun leikkauksen jälkeen, 2014 Teksti: Meeri Engren, laillistettu ravitsemusterapeutti, TtM Ruokailuun tarvitaan uudet kuviot, koska maha on entistä pienempi ja koska leikkaus muuttaa ruoansulatuskanavan toimintaa. Lehtisessä… Read more »
Pro Nutritio et Dieta -stipendit 2015 haettavissa
Pro Nutritio et Dieta -stipendit 2015 haettavissa RTY:n varsinaiset ja henkilökannattajajäsenet voivat hakea Pro Nutritio et Dieta -stipendejä. Hakuaika päättyy 30.11. Lue lisää
Kohti syömisen hallintaa – ohje syömishäiriöiden hoitoon
Valikoimamme on kasvanut uutuuslehtisellä. Sen kohderyhmänä ovat henkilöt, joilla normaali syöminen ja syömisen rytmi ovat hukassa. Kohti syömisen hallintaa -ruokavaliolehtinen neuvoo, miten löytyy tie pois syömishäiriön noidankehästä. Siinä puhutaan biologisesta normaalipainosta, täsmäsyömisestä, syömishäiriöihin liittyvistä luusto-ongelmista ja vatsavaivoista sekä annetaan malli hyvästä ruokapäivästä. Kohti syömisen hallintaa – ohje syömishäiriöiden hoitoon Kun… Read more »
Ravitsemusvaikuttaja 2014
Ravitsemusvaikuttaja 2014 Ravitsemusvaikuttaja 2014 on FT Sirpa Sarlio-Lähteenkorva, joka toimii neuvottelevana virkamiehenä sosiaali- ja terveysministeriössä. Valinta julkistettiin 6.10. Valtakunnallisilla Ravitsemuspäivillä.Ravitsemusvaikuttajan valinnassa painotetaan saavutuksia työelämässä, myönteistä näkyvyyttä omalla alalla ja tervettä ammattiylpeyttä. Sirpa edustaa vankasti tätä kaikkea. Hänen työnsä jälki näkyy vahvasti valtakunnallisissa linjauksissa, vaikka hän on sosiaali- ja terveysministeriön ainoa… Read more »
Avanneleikatuille uusi lehtinen
KÄYTÄNNÖNLÄHEINEN OPAS AVANNELEIKATUILLE– UUSITTU – Avanneleikatun ruokavalio -lehtinen on paranneltu versio Avanneleikkaus ja ruokavalio -lehtisestä. Lehtisen ohjeet on tarkoitettu aikuisille, joille on tehty ohutsuoli- tai paksusuoliavanne tai IPAA-leikkaus eli J-säiliö. Lehtisen asiasisällön päivitti ravitsemusterapeutti Merja Jäntti Oulun yliopistollisesta sairaalasta. Kysymme kehitysvinkkejä myös lehtisen käyttäjiltä Tekstiin pyydettiin kommentteja myös avannehoitajilta sekä… Read more »