Innokkaan vastaanoton saanut Vatsa-aiheinen (FODMAP-) koulutus uusitaan
AIKA: maanantaina 23.5.2016 klo 9-15.30, luento-osuus alkaa klo 10
PAIKKA: TJS:n koulutustila, Ratamestarinkatu 11 A, Itä-Pasila, Helsinki
Pääkouluttajana TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti Leena Putkonen
Viimeinen ilmoittautumispäivä on 17.5.2016.
Arkisto
Vatsa/FODMAP-koulutus uusitaan ma 23.5.2016
Innokkaan vastaanoton saanut Vatsa-aiheinen (FODMAP-) koulutus uusitaan AIKA: maanantaina 23.5.2016 klo 9-15.30, luento-osuus alkaa klo 10PAIKKA: TJS:n koulutustila, Ratamestarinkatu 11 A, Itä-Pasila, Helsinki Pääkouluttajana TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti Leena Putkonen Viimeinen ilmoittautumispäivä on 17.5.2016. Ohjelma ja muita lisätietoja(haavakoulutuksen alla)
Vahvista osaamistasi haavojen ravitsemushoidosta!
Tänä keväänä nostamme esiin uuden osaamisalueen: Iho, haavat ja ravitsemus. Aiheesta on tulossa– koulutusta: torstaina 7.4.2016 Tampereella, Scandic Tampere Station -hotellissa.– ruokavalio-ohjelehtinen huhtikuussa Koulutukseen ovat tervetulleita kaikki ammattilaiset, jotka haluavat parantaa valmiuksiaan kouluttaa, kirjoittaa ja toimia ravitsemusasiantuntijana aiheesta. Koulutus on pidetty. Siellä julkistettiin uusin ruokavalio-ohjelehtisemme ”Haavan paranemista edistävä ruokavalio”.Siitä voi… Read more »
Syödään yhdessä -koulutukset 2016
Uudet lapsiperheiden ruokasuositukset julkistetaan pe 22.1.2016. Tiedotustilaisuus pidetään THL:ssä klo 10-13. Tilaisuutta voi seurata myös etänä. Suosituksista järjestetään koulutusta alueellisesti useilla paikkakunnilla. RTY:n jäseniä koskevista tilaisuuksista on koottu taulukko sivulle Muu koulutustoiminta. Ravitsemusasiantuntijoille räätälöity suositusten täydennyskoulutus on osa Valtakunnallisia Ravitsemuspäiviä. Torstai 13.10.2016 on omistettu lasten ravitsemukselle.
RTY:n verkkokaupan tiedote 1/2016
Kihti ja ruoka Kihti ja joulun ajan ruokatarjonta sopivat huonosti yhteen. Suuret määrät kinkkua, kalkkunaa, silliä ja mätiä ja niiden kyytipoikana nautitut alkoholijuomat ovat omiaan lisäämään puriiniaineiden määrää elimistössä. Makeat herkut ja runsaat ateriat kerryttävät helposti myös painoa. Näistä seurauksena voi olla kivulias kihtikipu nivelessä. Entäpä muulloin? Miten valita ruokaa,… Read more »
Sairaanhoitajien ravitsemusosaaminen
RTY palkitsi Vuoden 2015 Ravitsemustekona aloitteen, joka yhdenmukaistaa sairaanhoitajien koulutukseen sisältyvää ravitsemusosaamista. Tähän asti sairaanhoitajakoulutuksen sisällöt ovat vaihdelleet oppilaitoskohtaisesti ja ravitsemushoidon opetus on ollut vaihtelevaa ja puutteellista eri puolilla Suomea. Aloitteen ansiosta ravitsemushoito on kirjattu sairaanhoitajakoulutuksessa valtakunnallisiin vähimmäisosaamisvaatimuksiin kliinisen hoitotyön osuuteen. Aloite liittyy sairaanhoitajakoulutuksen tulevaisuushankkeeseen, jonka tarkoituksena on yhdenmukaistaa sairaanhoitajan… Read more »