RTY palkitsi Vuoden 2015 Ravitsemustekona aloitteen, joka yhdenmukaistaa sairaanhoitajien koulutukseen sisältyvää ravitsemusosaamista. Tähän asti sairaanhoitajakoulutuksen sisällöt ovat vaihdelleet oppilaitoskohtaisesti ja ravitsemushoidon opetus on ollut vaihtelevaa ja puutteellista eri puolilla Suomea. Aloitteen ansiosta ravitsemushoito on kirjattu sairaanhoitajakoulutuksessa valtakunnallisiin vähimmäisosaamisvaatimuksiin kliinisen hoitotyön osuuteen. Aloite liittyy sairaanhoitajakoulutuksen tulevaisuushankkeeseen, jonka tarkoituksena on yhdenmukaistaa sairaanhoitajan ammattipätevyys ja osaamisvaatimukset Suomessa ja Euroopan Unionissa.

Aloitteen takana olivat ammattikorkeakoulujen terveysalan lehtorit, laillistetut ravitsemusterapeutit Sari Aalto, Terttu Huupponen ja Annukka Mattinen.

Kaikilla potilailla on oikeus laadukkaaseen ravitsemushoitoon. Sen toteutumisen perusedellytys on pätevä ja osaava hoitohenkilöstö, jonka ravitsemusosaaminen on riittävää ja tutkimustietoon perustuvaa. Vuoden Ravitsemusteko edistää laadukasta ravitsemusosaamista potilastyössä ja liittää ravitsemuksen osaksi päivittäisiä hoitokäytäntöjä.

Lisää aiheesta kerrotaan 16.12.2015 ilmestyneessä Ravitsemusasiantuntija 4/2015 -lehdessä sivuilla 10-12.

Arkisto

Sairaanhoitajien ravitsemusosaaminen

RTY palkitsi Vuoden 2015 Ravitsemustekona aloitteen, joka yhdenmukaistaa sairaanhoitajien koulutukseen sisältyvää ravitsemusosaamista. Tähän asti sairaanhoitajakoulutuksen sisällöt ovat vaihdelleet oppilaitoskohtaisesti ja ravitsemushoidon opetus on ollut vaihtelevaa ja puutteellista eri puolilla Suomea. Aloitteen ansiosta ravitsemushoito on kirjattu sairaanhoitajakoulutuksessa valtakunnallisiin vähimmäisosaamisvaatimuksiin kliinisen hoitotyön osuuteen. Aloite liittyy sairaanhoitajakoulutuksen tulevaisuushankkeeseen, jonka tarkoituksena on yhdenmukaistaa sairaanhoitajan… Read more »

Vuoden 2016 hintatietoja

Ruokavalio-ohjelehtiset, kirjat TOIMITUSMAKSUT SÄILYVÄT ENNALLAAN Vaikka postipalvelujen hinnat nousevat ensi vuonna, emme korota toimitusmaksuja. Pienin toimitusmaksu on 3 €. Se koskee tilauksia, joiden arvo on alle 6,5 €. ESITTEIDEN UUDET HINNAT Ruokavalio-ohjelehtiset maksavat 1.1.2016 alkaen joko 1,30 €/kpl tai 1,60 €/kpl.Hinnoissa on mukana 24 prosentin arvonlisävero.Muutoksella halutaan selkeyttää lehtisten hinnoittelua.… Read more »

Ruotsinkieliset ruokavalio-ohjeet 1€/kpl joulukuussa

Verkkokaupan uutisia 12/2015 Joulukuun kampanjatarjouksena ovat ruotsinkieliset ruokavalio-ohjelehtisemme: 1 € / kpl. Tarjous on voimassa vuoden loppuun asti tai niin kauan kuin lehtisiä riittää. I år har vi ett specialerbjudande för kunder som använder våra svenskspråkiga broschyrer: 1 € / stycke (67 % rabatt). Erbjudandet gäller till slutet av december… Read more »

Ravitsemusasiantuntija-lehti 3/2015 pohtii asiantuntijuutta

Ravitsemusasiantuntija-lehden 3/2015 teemana on asiantuntijuus Teemakirjoitukset:Akavan asiantuntija Ida Mielityinen: Asiantuntijan kehittymisen edellytyksissä on vielä paljon parannettavaaSuomen tiedetoimittajain liiton pääsihteeri, FT, viestinnäntutkija Ulla Järvi: Asiantuntija ja monikasvoinen julkisuusHelsingin yliopiston yliopistonlehtori Riitta Freese: Ravitsemusasiantuntija työelämässä -kurssi Helsingin yliopistossaKYSin kliinisen ravitsemuksen yksikön laillistetut ravitsemusterapeutit, FT Jaana Torpström ja FT Anne Antikainen: KYSin verkkokoulutus:… Read more »

Ravitsemusteko 2015

RAVITSEMUSTEKO 2015: Ravitsemusosaaminen yhdenmukaiseksi sairaanhoitajien koulutuksessa Ravitsemusterapeuttien yhdistys ry on palkinnut Ravitsemustekona 2015 aloitteen, jonka ansiosta sairaanhoitajan ammatillinen osaaminen ravitsemushoitoon liittyen määritellään samansisältöiseksi koko Suomessa. Valinta julkistettiin Valtakunnallisilla Ravitsemuspäivillä 5.10. Helsingissä. Aloitteen takana ovat terveysalan oppilaitosten lehtorit, laillistetut ravitsemusterapeutit Sari Aalto, Terttu Huupponen ja Annukka Mattinen. Heidän sinnikkyyttään vaatinut työnsä… Read more »