Rakenteinen kirjaaminen ravitsemusterapiassa

Ravitsemusterapeuttien palvelujen kirjaaminen sähköisiin potilastietojärjestelmiin on sidoksissa kansalliseen lainsäädäntöön. Käyntitiedot kirjoitetaan kansallisesti hyväksyttyjen otsikoiden alle ravitsemusterapian nimikkeitä hyödyntäen. Nimikkeistöjen ylläpitoa koordinoivassa valtakunnallisessa asiantuntijaryhmässä, ns. NIKO-ryhmässä, on laadittu ohjeet erityistyöntekijöiden palvelujen dokumentointiin. Ryhmässä ovat edustettuina kaikki keskeisimmät kuntoutus- ja erityistyöntekijöiden ammattiryhmät sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja Kuntaliitto. Ravitsemusterapeuttien kirjaustyöryhmä on laatinut oman ammattikuntakohtaisen suosituksen nimikkeiden käytöstä kansallisten otsikoiden yhteydessä. Työryhmä tarkentaa ja täydentää kirjaamisohjetta NIKO-ryhmässä sovittujen linjausten ja ”Terveydenhuollon rakenteisen kirjaamisen opas, osa 2.” julkaisun jälkeen.

Kirjaussuositus on esitelty koulutuksessa 15.5. Kuntatalolla. Koulutusaineistoon voi tutustua jäsenosiossa.

Lisätietoa:

Arkisto

Rakenteinen kirjaaminen ravitsemusterapiassa

Rakenteinen kirjaaminen ravitsemusterapiassa Ravitsemusterapeuttien palvelujen kirjaaminen sähköisiin potilastietojärjestelmiin on sidoksissa kansalliseen lainsäädäntöön. Käyntitiedot kirjoitetaan kansallisesti hyväksyttyjen otsikoiden alle ravitsemusterapian nimikkeitä hyödyntäen. Nimikkeistöjen ylläpitoa koordinoivassa valtakunnallisessa asiantuntijaryhmässä, ns. NIKO-ryhmässä, on laadittu ohjeet erityistyöntekijöiden palvelujen dokumentointiin. Ryhmässä ovat edustettuina kaikki keskeisimmät kuntoutus- ja erityistyöntekijöiden ammattiryhmät sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja Kuntaliitto.… Read more »

Kohonneen verenpaineen ruokavaliohoito -ohjelehtinen on entistä suolakeskeisempi

Kohonneen verenpaineen ruokavaliohoito -ohjelehtinen on entistä suolakeskeisempi Olemme uusineet kolme sydän- ja verisuonisairauksiin liittyvää ruokavaliolehtistä. Kohonneen verenpaineen ruokavaliohoito Uusituista lehtisistä tämä uudistui eniten. Koska suola on merkittävin verenpainetta nostavista tekijöistä, lehtinen keskittyy aiempaa selkeämmin neuvomaan, miten suolan käyttöä voi vähentää. Verenpaineen alentaminen on erityisen tärkeää, jos on todettu tyypin 2… Read more »

RTY somessa

RTY somessa RTY on nyt entistä näkyvämpi verkossa. Toimintasuunnitelman mukaisesti olemme vahvistaneet viestintäämme sosiaalisessa mediassa eli somessa.RTY:n Twitter-tili ja avoimet Facebook-sivut avattiin 2014. Jäsenpalveluna olemme myös madaltaneet kynnystä ryhtyä bloggaajaksi. Twitter-tilimme on Twitter.com/ravitsemus ja hashtageina #ravitsemus ja #ravitsemuspäivät. Liity seuraajaksi! Alamme kerätä seuraajajäsenistä ravitsemusasiantuntijat-listaa Twitterissä. Facebook-sivujemme slogan on Ruoka- ja… Read more »

Kolesteroli kuriin -ohjelehtinen on uusittu

Kolesteroli kuriin -ohjelehtinen on uusittu Ruokavalinnoilla voi edistää valtimoterveyttä ja pienentää kohonnutta veren kolesterolipitoisuutta. Ruokavaliosta hyötyvät myös kolesterolilääkkeitä käyttävät. Opas ”KOLESTEROLI KURIIN” neuvoo, miten huolehditaan pehmeän rasvan saannista, vähennetään kovaa rasvaa ja syödään monipuolisesti. Päivityksen myötä lehtisen taittoa selkeytettiin ja tuotelistat tarkistettiin. Uutta tietoa lisättiin muun muassa  beetaglukaanista, kahveista ja… Read more »

Työikäisten terveellisen syömisen esite on uudistettu

Työikäisten terveellisen syömisen esite on uudistettu Syö hyvin – työikäisen ruokavalinnat -esite on nyt entistä selkeämpi ja värikkäämpi. Se sopii hyvin tukimateriaaliksi, kun tavoitteena on opastaa työikäistä noudattamaan terveellisiä ruokavalintoja ja hyvää ruokarytmiä myös työaikana. Kuvitus havainnollistaa, miten teoria saadaan toteutumaan eri tilanteissa: ruokaa hankittaessa, ruokaa laitettaessa ja ruokaa annosteltaessa.… Read more »