Ravitsemusvaikuttaja 2014

Ravitsemusvaikuttaja 2014 on FT Sirpa Sarlio-Lähteenkorva, joka toimii neuvottelevana virkamiehenä sosiaali- ja terveysministeriössä. Valinta julkistettiin 6.10. Valtakunnallisilla Ravitsemuspäivillä.
Ravitsemusvaikuttajan valinnassa painotetaan saavutuksia työelämässä, myönteistä näkyvyyttä omalla alalla ja tervettä ammattiylpeyttä. Sirpa edustaa vankasti tätä kaikkea. Hänen työnsä jälki näkyy vahvasti valtakunnallisissa linjauksissa, vaikka hän on sosiaali- ja terveysministeriön ainoa ravitsemustieteellisen koulutuksen saanut virkamies.
Sirpan työ ei rajoitu vain ministeriöön: hän on myös tarmokas verkostoituja, joka on aktiivisesti yhteydessä järjestökenttään. Lue lisää tiedotteesta.

 

Arkisto

Ravitsemusvaikuttaja 2014

Ravitsemusvaikuttaja 2014 Ravitsemusvaikuttaja 2014 on FT Sirpa Sarlio-Lähteenkorva, joka toimii neuvottelevana virkamiehenä sosiaali- ja terveysministeriössä. Valinta julkistettiin 6.10. Valtakunnallisilla Ravitsemuspäivillä.Ravitsemusvaikuttajan valinnassa painotetaan saavutuksia työelämässä, myönteistä näkyvyyttä omalla alalla ja tervettä ammattiylpeyttä. Sirpa edustaa vankasti tätä kaikkea. Hänen työnsä jälki näkyy vahvasti valtakunnallisissa linjauksissa, vaikka hän on sosiaali- ja terveysministeriön ainoa… Read more »

Avanneleikatuille uusi lehtinen

KÄYTÄNNÖNLÄHEINEN OPAS AVANNELEIKATUILLE– UUSITTU – Avanneleikatun ruokavalio -lehtinen on paranneltu versio Avanneleikkaus ja ruokavalio -lehtisestä. Lehtisen ohjeet on tarkoitettu aikuisille, joille on tehty ohutsuoli- tai paksusuoliavanne tai IPAA-leikkaus eli J-säiliö. Lehtisen asiasisällön päivitti ravitsemusterapeutti Merja Jäntti Oulun yliopistollisesta sairaalasta. Kysymme kehitysvinkkejä myös lehtisen käyttäjiltä Tekstiin pyydettiin kommentteja myös avannehoitajilta sekä… Read more »

Kolme uudistettua lehtistä

Olemme julkaisseet kolme uudistettua lehtistä Syömisen iloa leikki-ikäisen kanssa   Vaikka kansikuva säilyi entisellään, sisältö on kokenut muutoksia: Tekstit on päivittänyt FT Sanna Talvia, ja kuvituksena on aiempaa runsaammin lapsi- ja ruoka-aiheisia valokuvia. Kunnon ruokaa koululaiselle – ohje kouluikäisten perheille Lehtisen tekstit on tarkistanut FT Sanna Talvia. Uutena asiana otetaan esiin… Read more »

Rakenteinen kirjaaminen ravitsemusterapiassa

Rakenteinen kirjaaminen ravitsemusterapiassa Ravitsemusterapeuttien palvelujen kirjaaminen sähköisiin potilastietojärjestelmiin on sidoksissa kansalliseen lainsäädäntöön. Käyntitiedot kirjoitetaan kansallisesti hyväksyttyjen otsikoiden alle ravitsemusterapian nimikkeitä hyödyntäen. Nimikkeistöjen ylläpitoa koordinoivassa valtakunnallisessa asiantuntijaryhmässä, ns. NIKO-ryhmässä, on laadittu ohjeet erityistyöntekijöiden palvelujen dokumentointiin. Ryhmässä ovat edustettuina kaikki keskeisimmät kuntoutus- ja erityistyöntekijöiden ammattiryhmät sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja Kuntaliitto.… Read more »

Kohonneen verenpaineen ruokavaliohoito -ohjelehtinen on entistä suolakeskeisempi

Kohonneen verenpaineen ruokavaliohoito -ohjelehtinen on entistä suolakeskeisempi Olemme uusineet kolme sydän- ja verisuonisairauksiin liittyvää ruokavaliolehtistä. Kohonneen verenpaineen ruokavaliohoito Uusituista lehtisistä tämä uudistui eniten. Koska suola on merkittävin verenpainetta nostavista tekijöistä, lehtinen keskittyy aiempaa selkeämmin neuvomaan, miten suolan käyttöä voi vähentää. Verenpaineen alentaminen on erityisen tärkeää, jos on todettu tyypin 2… Read more »