Ravitsemusasiantuntija-lehden 3/2015 teemana on asiantuntijuus
Teemakirjoitukset:
Akavan asiantuntija Ida Mielityinen: Asiantuntijan kehittymisen edellytyksissä on vielä paljon parannettavaa
Suomen tiedetoimittajain liiton pääsihteeri, FT, viestinnäntutkija Ulla Järvi: Asiantuntija ja monikasvoinen julkisuus
Helsingin yliopiston yliopistonlehtori Riitta Freese: Ravitsemusasiantuntija työelämässä -kurssi Helsingin yliopistossaKYSin kliinisen ravitsemuksen yksikön laillistetut ravitsemusterapeutit, FT Jaana Torpström ja FT Anne Antikainen: KYSin verkkokoulutus: Ravitsemushoito – osa potilaan kokonaisvaltaista hoitoa
Maa- ja metsätalousministeriön tiedottaja Saara Pietilä: Ravitsemuksella luodaan hyvinvointia – mutta mihin ravitsemuspäätökset perustuvat?
RTY:n toiminnanjohtaja Leena Rechardt: Monialaisen ravitsemusasiantuntijuuden taustanojana RTY:n ammattieettiset periaatteet
Myös nämä kaksi juttua ovat herättäneet paljon kiinnostusta:
Kaija Rautavirta ja Kirsti Parkkinen: Suomalaisen ruokaympyrän 55 vuotta
Annika Mäyrä ja Eveliina Munukka: Tasapainoinen suolistomikrobisto on väylä terveyteen
Arkisto
Ravitsemusasiantuntija-lehti 3/2015 pohtii asiantuntijuutta
Ravitsemusasiantuntija-lehden 3/2015 teemana on asiantuntijuus Teemakirjoitukset:Akavan asiantuntija Ida Mielityinen: Asiantuntijan kehittymisen edellytyksissä on vielä paljon parannettavaaSuomen tiedetoimittajain liiton pääsihteeri, FT, viestinnäntutkija Ulla Järvi: Asiantuntija ja monikasvoinen julkisuusHelsingin yliopiston yliopistonlehtori Riitta Freese: Ravitsemusasiantuntija työelämässä -kurssi Helsingin yliopistossaKYSin kliinisen ravitsemuksen yksikön laillistetut ravitsemusterapeutit, FT Jaana Torpström ja FT Anne Antikainen: KYSin verkkokoulutus:… Read more »
Ravitsemusteko 2015
RAVITSEMUSTEKO 2015: Ravitsemusosaaminen yhdenmukaiseksi sairaanhoitajien koulutuksessa Ravitsemusterapeuttien yhdistys ry on palkinnut Ravitsemustekona 2015 aloitteen, jonka ansiosta sairaanhoitajan ammatillinen osaaminen ravitsemushoitoon liittyen määritellään samansisältöiseksi koko Suomessa. Valinta julkistettiin Valtakunnallisilla Ravitsemuspäivillä 5.10. Helsingissä. Aloitteen takana ovat terveysalan oppilaitosten lehtorit, laillistetut ravitsemusterapeutit Sari Aalto, Terttu Huupponen ja Annukka Mattinen. Heidän sinnikkyyttään vaatinut työnsä… Read more »
Verkkokaupan uutisia 6/2015
Hyvä verkkokaupan asiakas, Kesä voi muuttaa ruokailutottumuksia ja altistaa vatsavaivoille. Kesä voi olla myös aikaa selvittää omia vatsavaivoja. Siksi verkkokaupan tarjouksena kesäkuussa ovat seuraavat kuusi ruokavaliolehtistä 15 % normaalia edullisemmalla hinnalla: Ripulin ruokavaliohoito – ruokailuohjeita aikuisen äkilliseen ripuliin Ummetus helpottuu ruokavalinnoilla Ruokailuohjeita maha- ja pohjukaissuolihaavan oireisiin Ohjeita ärtyvän suolen oireyhtymän… Read more »
Ravitsemusasiantuntija-lehden teemana painonhallinta
Uusimmassa Ravitsemusasiantuntija-lehdessä aiheita ovat mm. Kansallinen lihavuusohjelma Outi Nuutisen teesit lasten lihavuuden hoitoon Lasten ja nuorten lihavuuden ehkäisyn ja hoidon palveluverkko Pirkanmaalla Miten lihavuutta ehkäistään ja hoidetaan Kangasalla Luontoliikunta apuna painonhallinnassa Pakonomaisesta syömisestä Miten syntyi uusi Paino hallintaan -lehtinen sekä Valtakunnallisten Ravitsemuspäivien 2015 ohjelma. Lehden sisällysluettelo Lehden irtonumeron (hinta 14,30… Read more »
Ehdota Ravitsemustekoa 2015!
RTY hakee RAVITSEMUSTEKOA 2015 Ravitsemusteon valinnalla nostetaan esille teko tai työ, jolla on merkittävästi edistetty hyvää ravitsemusta, ravitsemushoitoa tai ravitsemusasiantuntijoiden tunnettuutta. Ravitsemusteon takana voi olla yksittäinen henkilö, yhteisö, yritys tai tutkimus- ja kehittämishanke. Teon tai työn ei tarvitse olla palkitsemisvuodelta, vaan sen juuret voivat juontaa ajallisesti kauemmaksi. Palkitsemisella lisätään yhdistyksen,… Read more »