KÄYTÄNNÖNLÄHEINEN OPAS AVANNELEIKATUILLE
– UUSITTU –

Avanneleikatun ruokavalio -lehtinen on paranneltu versio Avanneleikkaus ja ruokavalio -lehtisestä. Lehtisen ohjeet on tarkoitettu aikuisille, joille on tehty ohutsuoli- tai paksusuoliavanne tai IPAA-leikkaus eli J-säiliö. Lehtisen asiasisällön päivitti ravitsemusterapeutti Merja Jäntti Oulun yliopistollisesta sairaalasta.

Kysymme kehitysvinkkejä myös lehtisen käyttäjiltä

Tekstiin pyydettiin kommentteja myös avannehoitajilta sekä Finnilco ry:n avulla potilailta. Kommenttien pyytäminen lehtistä käyttäviltä on uusi toimintatapamme, joka on ollut käytössä viime syksystä lähtien.

Palautteen perusteella ohjeistuksia perusteltiin aiempaa tarkemmin. Vanhaankin lehtiseen oltiin melko tyytyväisiä. Saimme palautetta, että tämä pitäisi päätyä kaikkien avanneleikattujen käsiin.

     Avanneleikatun ruokavalio -opas
Tilaukset verkkokaupastamme.

Arkisto

Avanneleikatuille uusi lehtinen

KÄYTÄNNÖNLÄHEINEN OPAS AVANNELEIKATUILLE– UUSITTU – Avanneleikatun ruokavalio -lehtinen on paranneltu versio Avanneleikkaus ja ruokavalio -lehtisestä. Lehtisen ohjeet on tarkoitettu aikuisille, joille on tehty ohutsuoli- tai paksusuoliavanne tai IPAA-leikkaus eli J-säiliö. Lehtisen asiasisällön päivitti ravitsemusterapeutti Merja Jäntti Oulun yliopistollisesta sairaalasta. Kysymme kehitysvinkkejä myös lehtisen käyttäjiltä Tekstiin pyydettiin kommentteja myös avannehoitajilta sekä… Read more »

Kolme uudistettua lehtistä

Olemme julkaisseet kolme uudistettua lehtistä Syömisen iloa leikki-ikäisen kanssa   Vaikka kansikuva säilyi entisellään, sisältö on kokenut muutoksia: Tekstit on päivittänyt FT Sanna Talvia, ja kuvituksena on aiempaa runsaammin lapsi- ja ruoka-aiheisia valokuvia. Kunnon ruokaa koululaiselle – ohje kouluikäisten perheille Lehtisen tekstit on tarkistanut FT Sanna Talvia. Uutena asiana otetaan esiin… Read more »

Rakenteinen kirjaaminen ravitsemusterapiassa

Rakenteinen kirjaaminen ravitsemusterapiassa Ravitsemusterapeuttien palvelujen kirjaaminen sähköisiin potilastietojärjestelmiin on sidoksissa kansalliseen lainsäädäntöön. Käyntitiedot kirjoitetaan kansallisesti hyväksyttyjen otsikoiden alle ravitsemusterapian nimikkeitä hyödyntäen. Nimikkeistöjen ylläpitoa koordinoivassa valtakunnallisessa asiantuntijaryhmässä, ns. NIKO-ryhmässä, on laadittu ohjeet erityistyöntekijöiden palvelujen dokumentointiin. Ryhmässä ovat edustettuina kaikki keskeisimmät kuntoutus- ja erityistyöntekijöiden ammattiryhmät sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja Kuntaliitto.… Read more »

Kohonneen verenpaineen ruokavaliohoito -ohjelehtinen on entistä suolakeskeisempi

Kohonneen verenpaineen ruokavaliohoito -ohjelehtinen on entistä suolakeskeisempi Olemme uusineet kolme sydän- ja verisuonisairauksiin liittyvää ruokavaliolehtistä. Kohonneen verenpaineen ruokavaliohoito Uusituista lehtisistä tämä uudistui eniten. Koska suola on merkittävin verenpainetta nostavista tekijöistä, lehtinen keskittyy aiempaa selkeämmin neuvomaan, miten suolan käyttöä voi vähentää. Verenpaineen alentaminen on erityisen tärkeää, jos on todettu tyypin 2… Read more »

RTY somessa

RTY somessa RTY on nyt entistä näkyvämpi verkossa. Toimintasuunnitelman mukaisesti olemme vahvistaneet viestintäämme sosiaalisessa mediassa eli somessa.RTY:n Twitter-tili ja avoimet Facebook-sivut avattiin 2014. Jäsenpalveluna olemme myös madaltaneet kynnystä ryhtyä bloggaajaksi. Twitter-tilimme on Twitter.com/ravitsemus ja hashtageina #ravitsemus ja #ravitsemuspäivät. Liity seuraajaksi! Alamme kerätä seuraajajäsenistä ravitsemusasiantuntijat-listaa Twitterissä. Facebook-sivujemme slogan on Ruoka- ja… Read more »