RTY:n ruokavaliolehtisiä päivitetään noin kahden vuoden välein. Näin ne pysyvät ajan tasalla, jos elintarvikevalikoima ja hoitokäytännöt muuttuvat. Informoimme muutoksista näissä kirjeissämme sekä verkkokaupan tuotekuvauksissa. Sisältömuutosten lisäksi taittoa usein hiotaan, jotta tieto olisi tarjolla aiempaa selkeämmin.

VINKKI: Kun tilaat, tilaa korkeintaan kahden vuoden tarpeeseen. Sitten on tarjolla tuore tuote, ja neuvontamateriaalivarastosi pysyy ajan tasalla.

KELIAKIAN RUOKAVALIOHOITO

Viimeisin uudistettu tuotteemme on Keliakian ruokavaliohoito, jonka edellinen painos tehtiin vuoden 2013 alussa.

Kansikuva on uusi. Sen avulla voi johdattaa keskustelua leipään ja lihapullien mahdollisiin korppujauhoihin.

Suurin sisältömuutos koskee ruokavalion nimeä. Nyt puhutaan taas gluteenittomasta ruokavaliosta eikä keliakiaruokavaliosta. Erittäin vähägluteenisia tuotteita ei mainita erikseen. Ruokavalioon sopivien kasvipohjaisten juomien ja ruoanvalmistustuotteiden listaa laajennettiin ja soveltuvuutta tarkennettiin.

Lehtiseen tehtiin myös taitollista hienosäätöä, jonka vuoksi asioita tuodaan esiin eri järjestyksessä kuin ennen.

TILAUKSET MILLOIN VAIN VERKKOKAUPASTAMME.

Arkisto

RTY:n ruokavaliolehtisiä päivitetään parin vuoden välein

RTY:n ruokavaliolehtisiä päivitetään noin kahden vuoden välein. Näin ne pysyvät ajan tasalla, jos elintarvikevalikoima ja hoitokäytännöt muuttuvat. Informoimme muutoksista näissä kirjeissämme sekä verkkokaupan tuotekuvauksissa. Sisältömuutosten lisäksi taittoa usein hiotaan, jotta tieto olisi tarjolla aiempaa selkeämmin. VINKKI: Kun tilaat, tilaa korkeintaan kahden vuoden tarpeeseen. Sitten on tarjolla tuore tuote, ja neuvontamateriaalivarastosi… Read more »

Mahalaukun leikkauspotilaille uusi iloisempi ruokavaliolehtinen

Mahalaukun leikkauksessa poistetaan maha kokonaan tai osittain esimerkiksi syövän vuoksi. Ruokailu pitää miettiä uudelta pohjalta. Sopiva ruokavalio auttaa toipumaan leikkauksesta ja lisää elämänlaatua. Ruokavalio mahalaukun leikkauksen jälkeen, 2014 Teksti: Meeri Engren, laillistettu ravitsemusterapeutti, TtM Ruokailuun tarvitaan uudet kuviot, koska maha on entistä pienempi ja koska leikkaus muuttaa ruoansulatuskanavan toimintaa. Lehtisessä… Read more »

Pro Nutritio et Dieta -stipendit 2015 haettavissa

Pro Nutritio et Dieta -stipendit 2015 haettavissa RTY:n varsinaiset ja henkilökannattajajäsenet voivat hakea Pro Nutritio et Dieta -stipendejä. Hakuaika päättyy 30.11. Lue lisää

Kohti syömisen hallintaa – ohje syömishäiriöiden hoitoon

Valikoimamme on kasvanut uutuuslehtisellä. Sen kohderyhmänä ovat henkilöt, joilla normaali syöminen ja syömisen rytmi ovat hukassa. Kohti syömisen hallintaa -ruokavaliolehtinen neuvoo, miten löytyy tie pois syömishäiriön noidankehästä. Siinä puhutaan biologisesta normaalipainosta, täsmäsyömisestä, syömishäiriöihin liittyvistä luusto-ongelmista ja vatsavaivoista sekä annetaan malli hyvästä ruokapäivästä. Kohti syömisen hallintaa – ohje syömishäiriöiden hoitoon Kun… Read more »

Ravitsemusvaikuttaja 2014

Ravitsemusvaikuttaja 2014 Ravitsemusvaikuttaja 2014 on FT Sirpa Sarlio-Lähteenkorva, joka toimii neuvottelevana virkamiehenä sosiaali- ja terveysministeriössä. Valinta julkistettiin 6.10. Valtakunnallisilla Ravitsemuspäivillä.Ravitsemusvaikuttajan valinnassa painotetaan saavutuksia työelämässä, myönteistä näkyvyyttä omalla alalla ja tervettä ammattiylpeyttä. Sirpa edustaa vankasti tätä kaikkea. Hänen työnsä jälki näkyy vahvasti valtakunnallisissa linjauksissa, vaikka hän on sosiaali- ja terveysministeriön ainoa… Read more »